Bota al contingut principal

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat l’evident incompliment per part de l’Estat dels acords aprovats per a la transferència al País Valencià de les competències en matèria de xarxa ferroviària i ha anunciat que la formació reclamarà i reiterarà a la Comissió de Foment la inversió de 3.600 milions per a complir el que disposa la moció aprovada per la mateixa comissió l’any 2009. Mulet ha anunciat esmenes al PGE per incloure aquestes inversions i ha lamentat que “de la documentació que hem sol·licitat, tan sols es constate el menyspreu inversor cap a la nostra autonomia, reiterat i acumulatiu, que ens ha deixat anys després amb una nefasta xarxa ferroviària, origen de nombrosos problemes de mobilitat i vertebració, mentre constatem com inverteixen, sense que els tremole la mà que sosté el talonari, en altres zones de l’altiplà, en trams de dubtosa viabilitat econòmica o en costosíssimes obres que mai beneficien a l’Arc Mediterrani ni tindran un retorn“.

 

Serà el senador Jordi Navarrete qui exigirà la transferència dels serveis ferroviaris de rodalies i el compliment del Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies CV 2010-2010 signat entre el ministre de Foment i l’expresident de la Generalitat, Francesc Camps. “Segons ens van definir en una reunió anterior, es tracta de ‘un simple powerpoint’, que no va recolzat per cap acord, conveni o protocol que li donés efectes jurídics. Era un episodi més de la sèrie de ciència ficció que encarnava aquest senyor, mentre mantenia a zones com el nord de l’autonomia pendents de l’estudi de viabilitat que donara peu a millores ferroviàries i hipotecava fins a les celles a les futures generacions. Doncs ni això ni una simple extensió dels rodalies fins a Vinaròs i Tortosa, el nucli de rodalies a Castelló, ni tren de la Costa, ni millores en línies com la C-3 o C-6, o la Alacant-Elx-Múrcia. El Govern de Rajoy, Montoro i els càrrecs electes valencians ens estan condemnant al no-res “, ha indicat Navarrete.

 

El senador per Castelló defensarà de nou la setmana que el compliment dels acords aprovats, accelerar el tren de la costa i una resposta digna als ciutadans valencians i la seua necessitat de moure’s a preus assumibles.