Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat hui que “cal posar en valor la gran labor que des del minut u s’ha fet des de la Conselleria d’Inclusió per revertir la situació d’abandonament en què es trobaven els menors tutelats per la Generalitat després de 20 anys de nefasta gestió del PP. El departament que dirigeix Mónica Oltra ha posat els fonaments per construir un nou model de dignificació i reparació en l’atenció als xiquets i xiquetes tutelats per la Generalitat, els fills i filles de l’administració”.

Segons Ferri “l’informe del Síndic de Greuges de juliol de 2015 fou una reprovació en tota regla a la gestió que havia realitzat el PP en el sector de menors. El Síndic denunciava l’incompliment sistemàtic de l’obligació legal de l’administració de realitzar el seguiment i supervisió dels centres d’acollida de menors. No s’invertia en els centres fins el punt de què alguns es troben en situació d’inhabitabilitat i en alguns altres s’han produït situacions molt greus que ja estan en mans de la fiscalia”.

Front a este panorama –ha afegit el portaveu parlamentari de Compromís- el govern del Botànic apostà decididament per revertir la situació i bona proba és un l’increment de quasi 20 milions en el pressupost destinat a menors en els dos anys que porta de govern. S’ha realitzat una dignificació de les quanties que reben les famílies acollidores de menors i s’ha posat en marxa el programa ‘Millor en Família’ per augmentar el nombre de famílies acollidores. S’ha increment l’activitat inspectora, quadruplicant entre els anys 2016 i 2017 les inspeccions que es realitzaren de 2012 a 2015. Així com s’ha posat en marxa el Pla de model residencial de menors que permetrà la contractació de 410 nous professionals al servici dels menors tutelats.

Per a Ferri “estem davant d’uns fets incontestables que deixen en molt mal lloc la postura que està mantenint el PP, que en compte de demanar perdó per la desatenció als menors durant els seus mandats es dedica a tirar balons fora criticant al govern que està posant solució a la problemàtica que ells han creat. Per fi tenim un govern que treballa per dignificar la vida de les persones més vulnerables”.