Bota al contingut principal

El portaveu d’Economia i Pressupostos de Compromís en el Congrés, Ignasi Candela, ha recordat avui al ministre d’Hisenda a la sessió de control de la Cambra Baixa que el Govern “està obligat per l’ordenament jurídic a fer un repartiment just de les inversions entre els territoris de l’Estat”, en al·lusions a les últimes declaracions de membres del Govern en les que suggerien haver castigat al País Valencià en els Pressupostos per la negativa de Compromís a donar suport als comptes.

El diputat li ha etzibat al ministre que els comptes podrien vulnerar “dos articles constitucionals –el 31.2 y el 40 de la CE– i preceptes d’altres lleis, com la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes –el 16.10– o la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera –el 7–”.

“A més, l’article 31.2 de la CE forma part del grup de preceptes constitucionals (títol I, capítol 2º) que, d’acord amb la Carta Magna, vinculen al Govern com poder públic i s’exigeix el seu contingut essencial”, ha afegit Candela.

Candela també ha fet referència a les diferències del Govern de Rajoy amb el Govern del Botànic i ha demanat a Montoro que “aprengui del bon govern valencià: un Govern que no discrimina als ciutadans voten el que voten i vinguen d’on vinguen”. “Espanya es trenca pels Pressupostos”, ha assenyalat Candela, “perquè el Govern de Rajoy mercadea amb les inversions i les destina als seus amiguetes”.