Bota al contingut principal

Compromís denuncia l’omissió de funcions de César Sánchez i el seu equip en una qüestió tan important com l’autonomia financera dels pobles alacantins, que continuen perdent oficines bancàries una darrere l’altra com a part del procés de reestructuració dels bancs. No ha existit resposta alguna per part de Sánchez des que els tècnics del Institut Valencià de Finances (IVF) advertiren el passat 25 d’octubre del tancament massiu d’entitats a les comarques alacantines durant una reunió amb el vicepresident Carlos Castillo, al qui van presentar el Pla autonòmic contra l’Exclusió Financera i a qui van demanar una col·laboració que ja està en marxa a les institucions de València i Castelló.    

En dita reunió, es va exposar la creixent problemàtica existent als pobles menuts i amb població en risc d’exclusió que s’han quedat sense oficina bancària i caixer automàtic. El vicepresident va tindre accés a les dades que li va mostrar el IVF referides a les comarques alacantines existents en eixe moment (fins a juny de 2016) i que parlaven d’una estimació de 39 municipis, especialment a l’interior, sense oficina bancària i d’altres 44 pobles on únicament es conta amb una única oficina.

Els tècnics també van explicar a presidència que la Diputació de València s’havia ofert a participar en el projecte i a reservar una partida econòmica per tal efecte en els pressupostos del 2017. El programa, de fet, ja funciona a València i la diputació de Castelló està en procés de signar-ho.”Urgim a la Diputació a sumar-se a aquest pla. Aquesta setmana veurem com Benilloba, un poble amb menys de 800 habitants, perd el seu únic caixer.”, ha denunciat el portaveu de Compromís a la Diputació, Gerard Fullana, qui amb el diputat José Manuel Penalva s’ha reunit aquest matí amb la secretària autonòmica de Hisenda, Clara Ferrando.  “Després de quasi dos anys, no se li coneix cap gestió destacada al govern del PP de la Diputació d’Alacant més enllà de batalles contra el govern de la Generalitat, César Sánchez ni està ni se l’espera”, ha afegit Fullana.   

“En la reunió d’octubre”, ha confirmat Ferrando, “vam fer incís en que era necessària la col·laboració de tots per mitigar aquesta problemática i impulsar un pla consistent en establir caixers automàtics en determinats ajuntaments que no tingueren cap oficina bancària al seu terme municipal. Encara hui no hem rebut cap resposta de l’equip de govern ni tan sols una sol·licitud d’informació addicional sobre el pla i estem oberts encara a l’acord”.