Bota al contingut principal

Els diputats valencians de Compromís, PSOE i Units-Podem en el Congrés s’han reunit hui per a coordinar una actuació política comuna en defensa dels interessos del País Valencià i manifestar el seu rebuig al maltractament pressupostari que ens col·loca a la cua de les inversions.

El portaveu de la coalició valenciana en la Comissió d’Hisenda, Ignasi Candela, ha criticat la “cacicada” del PP i Ciutadans, que amb els seus vots han impedit el debat i votació d’unes 4.000 esmenes en la Comissió de Pressupostos. “Una decisió que evidencia que estem davant un Govern de corruptes amb l’ajuda dels tramposos”, ha condemnat Candela.

El diputat socialista Julián López ha denunciat que “el PP, pujat a lloms de Ciutadans, ha emmordassat el debat pressupostari” i ha avançat la possibilitat de portar la decisió al Tribunal Constitucional.

“Ni Isabel Bonig ni el PP s’estalviaran les explicacions als valencians i valencianes”, ha assegurat la diputada d’Units-Podem, Àngela Ballester, que ha lamentat el vet de la Comissió al marge de maniobra en matèria pressupostària que ofrereix la pluralitat parlamentària.

El PP i Ciutadans s’han desmarcat de la trobada, convocat per Compromís, a pesar que ambdues formacions van donar suport a una declaració institucional en les Corts Valencianes en contra dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2017.

En la reunió, els parlamentaris han coincidit en la necessitat de coordinar actuacions conjuntes, per sobre de de les sigles, per a revertir els comptes del Govern per a enguany que destinen als valencians una inversió per càpita de 119,5 euros, 66 euros menys que la mitjana estatal. Per demarcacions, Alacant és la més castigada amb sol 96 euros de despesa per habitant.