Bota al contingut principal

El Síndic de Compromís, Fran Ferri, ha realitzat una valoració de la mesura cautelar de suspensió del Decret de Plurilingüisme acordada pel TSJCV. Des de la coalició es recorda que esta resolució no és ferma, cap recurs.

Segons ha assenyalat Ferri “este recurs va ser presentat per la Diputació d’Alacant, impulsat pel seu president César Sánchez, en línia amb el posicionament del PPCV que presideix Isabel Bonig d’oposició frontal al dret dels alumnes i a l’aprenentatge de llengües. El PP valencià està demostrant que li molesta que els xiquets aprenguen anglés, valencià i castellà. En un posicionament contrari al mantingut pel ministeri d’Educació, també del PP, que ha donat el seu aval a la norma”.

“Des de Compromís volem posar en valor la tasca de la Conselleria impulsant el plurilingüisme. El Consell està implantant eines per avançar, com demostra que més del 72% de centres han decidit triar el plurilingüisme ja en el primer any, cosa que evidencia que la comunitat educativa estava esperant aquestes mesures”.

“Estem convençuts –ha afegit el síndic de Compromís- que la justícia acabarà donant també el seu vist i plau al decret i, malgrat els entrebancs del PP, els centres educatius oferiran més llengües amb un professorat millor format. Tindran hores per a fer comunicació oral en diferents llengües, i disposaran de professorat nadiu en anglés per millorar les competències, tot allò contemplat en les mesures pel plurilingüisme adoptades pel departament que dirigeix Vicent Marzà”.

“Per contra, el PP vol retrocedir i furtar oportunitats als xiquets i xiquetes valencians. No tenen prou amb haver fet poc en 20 anys per millorar la competència lingüística dels alumnes, que ara vol entorpir les millores i fer enrere les decisions dels centres. Però no aconseguiran el seu objectiu perquè el decret està basat en les recomanacions de les Unitats per l’Educació Multilingüe de les universitats valencianes. És ambiciós en els objectius i realista en el punt de partida. I al mateix temps és un decret rigorós que ha passat tots els filtres jurídics i del Ministeri d’Educació”, ha conclòs Ferri.