Bota al contingut principal

La vesprada d’ahir va ser una de repàs i balanç des de l’arribada de Compromís al Govern al maig del 2015. Ahir era el torn de la Consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, on a una sala de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània completament plena posava sobre la taula i explicava totes les accions i polítiques que des de la Conselleria s’havien dut a terme per a canviar el nostre país davant de representants de les alcaldies de la coalició.

L’acte va començar amb una presentació per part de Joan Baldoví, diputat al Congrés, i es va estructurar com una mena de conversa a la qual Elena Cebrián va donar compte de la seua gestió al llarg dels quasi dos anys de Govern. Secretaria Autonòmica per Secretaria Autonòmica, i Direcció General per Direcció General va exposar, primer, la situació de la qual partia una Conselleria fins a 2015 inexistent com a tal; en segon lloc, va desenvolupar les polítiques dutes a terme per Compromís a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i, en tercer lloc, va explicar el motiu i la necessitat d’aquestes polítiques i accions desenvolupades baix el seu mandat.

Des del nou model productiu agroalimentari, més sostenible, innovador, competitiu i valencià amb el Pla Valencià de Producció Ecològica, la Llei d’Estructures Agràries per a resoldre carències estructurals, les ajudes a joves agricultors/es…; passant pel nou model de residus basat en el control públic i la jerarquia Reducció-Reutilització- Reciclatge, la revisió del Pla Integral de Residus, el segellat d’antics abocadors municipals…; o l’Estratègia de Canvi Climàtic; fins a la conservació activa dels nostres Parcs Naturals amb la professionalització de la figura de director/a-conservador/a i la prevenció d’incendis forestals amb una ampliació de les unitats mòbils i observatoris i la nova política postincendi de restauració i reforestació. Cebrián durant l’acte va manifestar la necessitat de coordinació i comunicació entre les diferents administracions per aconseguir una conservació real del nostre territori.

L’acte va finalitzar amb un col·loqui obert on els representats municipals de Compromís i altres assistents on Elena Cebrián va esclarir dubtes i escoltar i recollir noves propostes per a enriquir l’efectivitat de les accions de govern.