Bota al contingut principal

Compromís demana al PSOE un gest clar que expresse la seua predisposició a obrir un procés de diàleg per desallotjar a Rajoy del Govern i a Unidos-Podemos ajornar la moció de censura prevista per al ple del pròxim 13 de juny.

La diputada i els tres diputats de Compromís en el Congrés han comparegut avui en roda de premsa per assenyalar que, tot i que compartir els motius de la moció  de censura, cal “treballar de manera generosa i calmada per generar una majoria sòlida enfront del Govern del PP”.

En aquest sentit, el portaveu de la formació valenciana, Joan Baldoví, s’ha referit a altres consensos que ha aconseguit la Cambra Baixa com la reprovació de tots els grups de l’oposició al ministre de Justícia, Rafael Catalá, la passada setmana.

Baldoví ha enviat un missatge al nou secretari general socialista, Pedro Sánchez. “No es poden guanyar primàries fent al·lusions a l’abstenció i permetre que continue governant Rajoy”.

Compromís es mostra partidari de posposar la moció presentada per Unidos-Podemos per debatre una de nova més endavant que, a més, obligue a tots els partits a definir-se i posicionar-se.

La formació ha incidit en la necessitat que tire endavant un nou govern i per això “com més grups donen suport a la moció, major serà la capacitat que isca”.