Bota al contingut principal

El grup Compromís a la Diputació d’Alacant ha acusat hui César Sánchez de deixació de funcions en les competències que li pertoquen com a president de la Diputació i per usar la institució com a búnquer del Partit Popular autonòmic. Compromís ha negat que la Diputació puga alçar la veu en contra dels municipis que han triat els seus programes en els consells escolars pertinents i menys quan es fa via un decret de presidència d’un  govern que no té majoria plenària i que representa el 40% dels vots municipals de la província.

Compromìs ha criticat que el Partit Popular use els fons públics d’una administració per presentar un recurs que és marcadament partidista. Entretant, cap dels punts marcats com a objectius de la legislatura s’estan duent a terme i els pobles es veuen sotmesos a les conseqüències de la política de confrontació i aïllament constant del Partit Popular.

Compromís ha negat que la Diputació puga alçar la veu en contra dels municipis que han triat els seus programes en els consells escolars municipals pertinents i menys quan es fa via un decret de presidència d’un  govern que no té majoria plenària i que representa el 30% dels vots municipals de la província. És més greu encara si contemplem que el 72% dels centres escolars a tot el territori autonòmic aproven el decret.

Per a Compromís, el recurs del Partit Popular és un recurs polític, sense arguments jurídics de pes, que contradiu els postulats de les Unitats Multilingües de la Universitats Públiques i que, en concret, posa en perill el fet que els alumnes puguen comptar amb certificacions lingüístiques europees.

César Sánchez busca promocionar la seua figura en contra del posicionament de l’Advocacia de la Generalitat, el Consell Jurídic Consultiu i el propi Ministeri d’Educació. Compromís considera que el que molesta a César Sánchez  és que els xiquets i xiquetes aprenguen anglés, valencià i castellà.

“La situació és kafkiana: César Sánchez ha sigut capaç de judicialitzar el sistema educatiu sense cap argument pedagògic. I és la mateixa persona que no ha volgut debatre al plenari de la Diputació de com havien afectat als alacantins els sobrecostos de més de 1.000 milions d’euros en la construcció d’escoles de Ciegsa, al·legant precisament que la institució no té competències en la matèria”, ha manifestat Fullana.

 

La Diputació viu d’esquena als pobles, ha presentat un recurs que no ha passat per l’òrgan plenari mitjançant un decret de presidència. No té cap legitimitat per decidir en contra dels centres escolars, els pobles i els consells escolars municipals. Ens crea perplexitat que quan centenars de milers de famílies ja han matriculat els seus fills es plantege una suspensió cautelar en base a un recurs d’una administració que no ha passat cap tràmit plenari, ni autorització d’un sol municipi al respecte”.