Bota al contingut principal

Compromís ha posat capgirat al president del Govern, Mariano Rajoy, en una pancarta que ha penjat en la façana del seu despatx de la Diputació d’Alacant com a mesura de protesta contra els Pressupostos Generals de l’Estat i l’infrafinançament al qual sotmet als pobles alacantins.

çÉs l’inici d’una campanya que durarà durant tot el debat dels pressupostos que comença dilluns que ve. La coalició ha dissenyat també fullets explicatius en els quals es  desglossa la inversió per ciutadà en l’Estat: 96 euros rebrà el ciutadà alacantins de mitjana en contrast amb els 119,5 euros dels valencians i els 186,5 euros de mitjana per ciutadà a la resta de l’Estat. La campanya tindrà també la seua versió online.

Gerard Fullana, portaveu de Compromis en la Diputació d’Alacant: “És un fet simbòlic molt de la nostra terra la de posar capgirats a aquells càrrecs que han agraviat al nostre territori, en aquest cas, Mariano Rajoy amb els PGE2017. Són alarmants. Si als valencians se’ns margina en general als alacantins se’ns insulta. Són alarmants. Rebrem la meitat que la mitjana espanyola. I per tant com representants dels 141 pobles del sud comencem aquesta campanya perquè s’aproven les esmenes que suposen una inversió justa per als interessos alacantins”.

Ignasi Candela, diputat en el Congrés: “Fa una setmana Montoro ens acusava que si ploràvem molt i ací no plorem, ací posem capgirat al seu líder. Estem ja cansats de no rebre un tracte just, no demanem més ni menys, sinó justícia. A més amb un govern dels corruptes al que s’han unit els tramposos de Ciutadans, que estan manipulant el reglament en contra del que diu l’advocat de la comissió de pressupost perquè no es debaten més de 4.000 esmenes, entre elles les que millorarien la inversió a Alacant. On estan els diputats del PP i C’S? I Marta Martín? I Margallo? On estan quan es tracta de defensar els interessos de les comarques alacantines? Ja els emplaçàrem a una reunió a la qual no van acudir. Tornem a fer-ho públicament: que es reunan amb nosaltres, el PSOE i Podem per a fer un front comú i defensar una qüestió de justícia. Repetisc: ací no es plora, ací es demana justícia. I a qui no la dóna, li posem capgirat”.

El Partit Popular ha amenaçat -via trucada telefònica del seu portaveu, Carlos Castillo- amb emprendre accions jurídiques contra Compromís en cas de no retirar immediatament la pancarta. La coalició ha reclamat que se’ls comunique per escrit oficial l’ordenança segons la qual no es permet penjar pancartes en la façana de la Diputació, atès que són nombrosos els cartells penjats en el recinte de la institució provincial.

Durant els temps que no estiguen els diputats o cap assessor al despatx es llevarà la pancarta. Este cap de setmana, per tant,  es llevarà i es tornarà a penjar el dilluns