Bota al contingut principal

La inversió de solament el 30% dels diners necessaris per a acabar els trams del Corredor Mediterrani que travessen la Comunitat Valenciana “és la confirmació del desinterès del Govern Rajoy per la qual hauria de ser la infraestructura estatal més prioritària”, ha considerat la diputada i coportaveu de Compromís en les Corts, Mireia Mollà.

Compromís considera que ja són moltes els afronts i els exemples en matèria

ferroviària (El Tren de la Costa, la connexió amb l’aeroport d’Alacant-Elx, la connexió de rodalies Alacant-Múrcia, etc) que evidencien el maltractament als valencians i l’obsolet de la política ferroviària del Govern central, obsessionada que tots els trens tinguen com a destinació o parada Madrid.

La diputada ha recordat que una vegada més el Ministeri de Foment ignora les necessitats de les comarques alacantines d’unes obres que ja haurien d’estar acabades connectant els nuclis urbans alacantins i adverteix que el govern Rajoy ja ha posat en dubte fins i tot l’arribada de l’AVE a Elx, supeditada al desenvolupament d’un presumpte estudi informatiu que no té data.

“Ja sabem l’interès que demostra el govern amb un corredor que solament pateix destralades en la seua inversió des que Europa traçara un recorregut per autonomies mediterrànies i el Govern de Mariano Rajoy decidira que li l’haguera de gastar en un corredor central que, com no, passa per Madrid obviant el trajecte que uneix la major concentració de pimes (des de Múrcia a Barcelona)i amb més pes poblacional de l’Estat”, ha reflexionat Mollà, coneixedora que el 80% de la inversió del Corredor s’haja concentrat a realitzar obres ferroviàries a Madrid.

Per què solament pressuposten el 30%?

En aquest context, el diputat Ignasi Candela ha registrat diverses preguntes al govern en el Congrés dels Diputats: “Quan té previst finalitzar el Govern Central l’obra del Corredor Mediterrani? Per què solament hi ha pressupostat el 30% de la quantia total? Millora el Govern Central algun calendari per a la finalització de les obres? Entén el govern que es tracta d’una infraestructura fonamental per a l’economia mediterrània i espanyola?”.


“És una burla sistemàtica”
, ha apuntat Candela, “els pressupostos de Rajoy mostren una Alacant lligada de mans per un PP incapaç de reclamar gens a Madrid i un Govern Central incapaç d’entendre aquesta terra d’una altra forma que no siga la del greuge constant. La ciutadania de la nostra terra rebrà la meitat de la inversió de la mitjana estatal i és intolerable, pel nostre pes poblacional i per ser la quinta que més diners aporta al PIB espanyol”.