Bota al contingut principal

“El súmmum dels súmmums és que el fiscal en cap d’Anticorrupció siga un dels amos d’una empresa opaca en un paradís fiscal”. En aquests termes s’ha expressat el grup de Compromís en el Congrés, després de conèixer que el màxim responsable de la fiscalia Anticorrupció, Manuel Moix, apareix en els papers de Panamà.

Segons publica el diari Infolibre, Moix és copropietari al 25% de la societat radicada a Panamà Duchesse Financial Overseas que té un xalet a Collado Villalba valorat en més de mig milió d’euros.

A través d’un comunicat, la diputada i els tres diputats de Compromís han reprovat la desvergüenza i la impunitat de Mariano Rajoy que ha reiterat el seu suport a Moix al capdavant d’Anticorrupció.

“El suport del president del Govern al fiscal en cap d’Anticorrupció demostra la urgència d’obrir un procés de diàleg per a desallotjar a Rajoy”, ha assenyalat la formació valenciana.

Des de Compromís la metacorrupció de Manuel Moix és una evidència més  “d’estar en l’avantsala d’un Estat fallit”. El fiscal, que amb prou faenes porta tres mesos en el càrrec, arrossega ja una successió d’irregularitats i nyaps com oposar-se al registre de la seu del Canal en l’operació Lezo o amagar amb apartar als fiscals del cas.

“No podem fiar la vigilància de la corrupció a una persona que consent, eixampla i s’aprofita dels paradisos fiscals, ni confiar en un President del Governe còmplice que resol amb un Sí perdonavidas el frau d’un fiscal servil amb els corruptes”, han conclòs.