Bota al contingut principal

Amb la presència de ramaders, tècnics d’ajuntaments, empresaris i gent del sector de tot el país, Compromís ha posat de relleu la seua aposta per la ramaderia com a eina per a previndre incendis forestals i fixar població als territoris d’interior, molts dels quals corren risc de despoblament. Una seixantena de persones han participat a la jornada dedicada a la Ramaderia Extensiva i Espais Naturals, celebrada al cor de la comarca de la Tinença de Benifassà.

Per a Cristina Rodríguez “la gran acollida d’aquestes jornades demostra l’interès i les oportunitats que té per davant la ramaderia extensiva. Una ramaderia de qualitat, sostenible i arrelada al territori que ens demana pas i en la qual des de Compromís seguirem treballant perquè avance en tot el país”, ha manifestat Rodríguez.

El consultor ambiental Ferran Pauné va fer un balanç de 10 anys de pastura extensiva per a la prevenció d’incendis i la conservació de la biodiversitat a Catalunya i a donar algunes claus per a orientar la implantació de projectes a escala de país, mentre que Rogelio Jiménez va explicar l’experiència de la “Red de Áreas Pastocortafuegos de Andalucía”.

Per la seua part, el professor de la Universitat Polítècnica de València Carlos Dopazo fou l’encarregat de realitzar un repàs a l’efecte del pastoreig en el manteniment de tallafocs al País Valencià.

Com a resultat d’aquestes jornades, la cloenda de la qual va estar a càrrec de la Directora General de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat valenciana Delia Álvarez, s’ha creat un grup de treball per a aprofundir en la implantació de projectes de ramaderia extensiva i control d’incendis arreu del territori valencià.