Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí, celebra el Dia del donant a Espanya registrant una Proposició no de Llei per a la millora del sistema de donació d’òrgans i teixits L’objectiu d’aquesta PNL és desenvolupar el marc normatiu necessari perquè totes persones majors d’edat siguen donants d’òrgans i teixits llevat que s’expresse la negativa per mitjà d’un registre oficial i es prevalga sempre el consentiment presumpte.

L’objectiu de la proposta de Compromís és alleujar a les famílies i als professionals d'haver de gestionar aquesta traumàtica situació, en solament una hora i assegurar que es complisquen les voluntats dels donants. “La voluntat de donar és un dret innat de la persona, que, passe el que passe, s’ha de respectar”;, ha explicat la diputada a l'eixida del registre.

Malgrat que la responsabilitat de l’actual sistema recaiga en els professionals del sector sanitari, els nombres de l’estat espanyol són excel·lents, ja que solament el 15% de les famílies rebutja la donació d’òrgans. Per aqueix motiu, Sorlí considera que “;s’ha de legislar perquè, arribat el moment del dol, no hi haja més tràmits i tot estiga previst, així el 85% de les persones que opten per la donació ho tindran molt més fàcil”.

Aquesta iniciativa parlamentària ja va ser registrada per la coalició en el parlament valencià per part de la diputada Isaura Navarro la que ha insistit que “la donació d’òrgans és un acte de solidaritat fonamental per a salvar moltes vides i per a millorar la qualitat de vida de moltes persones. Per açò, és necessari incrementar la facilitat que aqueixes donacions es duguen a terme”.