Anar directament a les notícies

Compromís proposa que totes les persones siguen donants d’òrgans i teixits si no expressen el contrari

Publicat el en Sanitat i Benestar

La diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí, celebra el Dia del donant a Espanya registrant una Proposició no de Llei per a la millora del sistema de donació d’òrgans i teixits L’objectiu d’aquesta PNL és desenvolupar el marc normatiu necessari perquè totes persones majors d’edat siguen donants d’òrgans i teixits llevat que s’expresse la negativa per mitjà d’un registre oficial i es prevalga sempre el consentiment presumpte.

L’objectiu de la proposta de Compromís és alleujar a les famílies i als professionals d'haver de gestionar aquesta traumàtica situació, en solament una hora i assegurar que es complisquen les voluntats dels donants. “La voluntat de donar és un dret innat de la persona, que, passe el que passe, s’ha de respectar”;, ha explicat la diputada a l'eixida del registre.

Malgrat que la responsabilitat de l’actual sistema recaiga en els professionals del sector sanitari, els nombres de l’estat espanyol són excel·lents, ja que solament el 15% de les famílies rebutja la donació d’òrgans. Per aqueix motiu, Sorlí considera que “;s’ha de legislar perquè, arribat el moment del dol, no hi haja més tràmits i tot estiga previst, així el 85% de les persones que opten per la donació ho tindran molt més fàcil”.

Aquesta iniciativa parlamentària ja va ser registrada per la coalició en el parlament valencià per part de la diputada Isaura Navarro la que ha insistit que “la donació d’òrgans és un acte de solidaritat fonamental per a salvar moltes vides i per a millorar la qualitat de vida de moltes persones. Per açò, és necessari incrementar la facilitat que aqueixes donacions es duguen a terme”.

  • el flagelador de regres

    Muy muy mal, Compromis.

    Esta propuesta es una estupidez supina. ¿Han consultado con algún profesional relacionado con los transplantes de organos? Se nota que no; el otrora director general de la Organización Nacional de Transplantes lo ha dicho por pasiva y por activa: No Es Una Cuestión de Legislación. Es solamente un tema organizativo.

    “L’objectiu de la proposta de Compromís és alleujar a les famílies i als professionals d’haver de gestionar aquesta traumàtica situació”. Mal. Antes de decir una gansada como esta estudien el tema. “Malgrat que la responsabilitat de l’actual sistema recaiga en els professionals del sector sanitari, els nombres de l’estat espanyol són excel·lents” eso es directamente una mentira. Matesanz lo recalca en numerosas publicaciones que es justo esa caracteristica, el que haya profesionales especializados en esa tarea, y el que se haga la gestión como se hace la que consigue el altísimo índice de donantes. “Per aqueix motiu, Sorlí considera que “;s’ha de legislar perquè, arribat el moment del dol, no hi haja més tràmits i tot estiga previst, així el 85% de les persones que opten per la donació ho tindran molt més fàcil”. Otra gansada. La donación es un acto altruista individual que tiene que refrendar la familia ya que el finado no está presente para hacerlo cumplir. Legislar para “evitar” eso es una estupidez, hará que bajen las donaciones, y supondrá además introducir una burocracia que no es necesaria vistos los resultados del sistema español.

    Señores de Compromis, ¿en eso gastan su tiempo? Rectifiquen, hagan las cosas bien, y consulten con técnicos antes de ponerse a legislar el arco iris. Si intentan mejorar la rueda lo unico que conseguiran es joderla y que ruede peor.