Bota al contingut principal

Compromís ha registrat a les Corts una proposició no de llei perquè siga aprovada a la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports i la cambra reclame a  AENA la millora de les necessitats de desplaçaments de famílies. La coalició considera que l’alt nombre de famílies que arriben als aeroports valencians ha de tenir els mateixos drets que els turistes que aterren als aeroports de Barcelona i Madrid, els quals poden gaudir de serveis gratuïts de carros portaequipatges amb cadires portabebés i de cotxes de passeig per a xiquets i xiquetes.

L’alta proporció de turisme familiar que registra la Comunitat Valenciana, una de les més altes del Estat, i especialment el trànsit que registra l’aeroport d’Alacant i Elx, requereix d’una millora dels desplaçaments de les famílies. La iniciativa encetada per la diputada alacantina Cristina Rodríguez Armigen, s’enclava dins de l’esperit de l’avantprojecte de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana.

L’aeroport d’Alacant-Elx va superar per primera vegada al 2016 els 12 milions de passatgers, un increment del 16,7% respecte al 2015, i és el cinquè aeroport a l’Estat en importància. El de Manises va augmentar també un 14,7% el nombre de passatgers, aconseguint el segon millor any de la història de l’aeroport valencià. Part d’aqueix creixement es deu a les famílies que cerquen el model de turisme residencial que ofereixen en molts pobles i ciutats del territori autonòmic, on els últims anys ha crescut l’especialització del sector respecte a aquest producte vacacional.

Viatjar amb fills còmodament facilita la vida de les famílies però també la de la resta d’usuaris que no viatgen amb menors. Els nostres aeroports mereixen serveis que s’adapten a les necessitats actuals i cada vegada hi ha més gent que opta pel viatge en família. Demanem un servei que AENA ja ofereix a Madrid i Barcelona, ni més ni menys”, ha considerat la diputada Cristina Rodríguez Armigen.