Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha declarat en la roda de premsa posterior a la junta de síndics d’este matí que el seu grup ha animat a la resta de forces, a instar al Consell a perseguir per la via penal a tots els gestors i consellers culpables del caos de la CAM, tal com estan fent ja en Estats Units o en Islàndia. Segons Morera, “cal regenerar la vida pública i això sols és possible retirant d’esta a aquells qui ens han portat al desastre, perquè no podem estar ni un dia més en mans d’incompetents”.

En eixe sentit, el portaveu de Compromís ha declarat que si el president del Consell vol recuperar l’esperit de la CAM, “el que ha de fer és que el FROB ens tornen l’entitat com una caixa pública, sanejada i al servei de l’economia valenciana, que és el que ens cal en estos moments d’incertesa i crisi”.

Corredor Mediterrani
Morera també ha criticat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, per no haver fet res “per aconseguir el suport del seu cap, Mariano Rajoy, al corredor mediterrani. Rajoy no ha dit res i des del carrer Gènova continuen apostant pel corredor central, que és una estafa, com són els aeroports sense avions o els AVE que paren a la porta de casa però sense passatgers”.

Corts Valencianes
Des de Compromís han criticat el calendari parlamentari presentat i aprovat per la majoria del PP. Segons ha explicat Morera, “no és comprensible que només es vagen a fer tres sessions de control fins el mes de desembre. A nosaltres ens agradaria que les Corts estigueren treballant de valent ja, aportant solucions als greus problemes de la ciutadania valenciana però el parlament valencià està en l’atur perquè així vol el PP”.

Morera ha afegit que la realitat, “és molt dura i penosa i per això, cal afrontar-la com abans millor, posant un especial èmfasi en estimular l’economia productiva i nosaltres hem presentat moltes propostes al respecte que ens agradaria que foren tractades ja per les Corts”.

Consell Valencià de Cultura
El síndic de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha comentat que les Corts ja disposen d’un informe jurídic al voltant de les irregularitat comeses en l’elecció dels membres del CVC, en la qual va quedar fora el representant de Compromís. Segons Morera, “hem demanat eixe informe que no ens volen lliurar i sembla que tenim raó, i per tant, el PP i els que han estat còmplices del PP en eixe procés il•legal hauran de donar moltes explicacions per la tria de membres de caire polític i no cultural, marginant a un intel•lectual de reconegut prestigi internacional com és Joan Francesc Mira”.