Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Àlvaro, ha contestat les crítiques vessades hui pel PP cap a la Vicepresidenta, Mónica Oltra, pel seu recent viatge a les institucions europees. Per a Àlvaro “els dirigents del PP estan demostrant que els molesta molt que el govern del Botànic estiga millorant a passos agegantats la nefasta imatge que els governs del PP deixaren del nostre territori en la Unió Europea”.

“Les reunions d’Oltra amb diferents representants de la Comissió Europea i el Consell d’Europa i la seua intervenció davant el Consell Europeu d’Ocupació i Política Social (EPSSCO) han contribuït a traslladar a les institucions europees el canvi que s’ha produït al territori valencià en els últims dos anys amb la potenciació de les polítiques socials i la necessitat d’inversió en polítiques socials com a pilar de sostenibilitat i desenvolupament de la Unió Europea. S’ha de recordar que es tracta d’un viatge que respon a què este semestre la Vicepresidenta representa a les Comunitats Autònomes al Consell de l’EPSSCO i quan és convocada acudeix”.

Segons Àlvaro “per molt que al PP li resulte difícil d’acceptar els temps de les multes de la Unió Europea a la Generalitat s’han acabat, ara s’han restablert les bones relacions amb les institucions europees i, com ha fet la Vicepresidenta, es treballa de valent per què els valencians i valencianes reben els major recursos europeus possibles”.

Respecte a la petició de compareixença anunciada pel PP, Compromís recorda que immediatament després dels anteriors dos viatges a les institucions europees Mónica Oltra registrà la corresponent sol·licitud de compareixença en Les Corts a petició pròpia per explicar en seu parlamentària el resultat de les seues reunions i en esta ocasió no va a ser menys. “Les dirigents del PP podrien haver preguntar per esta circumstància a Eva Ortiz, vicepresidenta de la comissió d’Afers Europeus de Les Corts, abans de fer el ridícul d’anunciar com extraordinària la petició d’una compareixença que sistemàticament és sol·licitada“, ha conclòs Àlvaro.