Bota al contingut principal

Compromís recorda que Santamaría va ser el director general responsable d’una enquesta secreta amb 2.000 entrevistes presencials i preguntes sobre ideologia i identitat

 

 

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha lamentat hui que el Grup Parlamentari Popular use les Corts per a “dirimir batalles internes com la que està mantenint Luís Santamaría i la gestora del PP de València amb el grup municipal popular de l’Ajuntament”, en esta ocasió amb una petició de compareixença de l’alcalde del Cap i Casal a les Corts sobre la realització d’un estudi sociològic per a donar veu a les bases del col·lectiu faller, dins de la redacció d’un Pla Estratègic per a les Falles.

 

Per a Ferri “queda demostrat que el PP intenta traslladar a les Corts un conflicte purament intern i per això vol fer oposició a l’alcalde de València des del parlament valencià en lloc de l’Ajuntament, on el govern municipal dóna compte de manera permanent de la seua gestió amb total transparència. Esta actitud irresponsable ha sigut criticada fins i tot per la regidora del PP de València, Lourdes Bernal, qui li va retraure a Santamaría –a través de les xarxes socials- la seua intromissió en la política municipal”.

 

“El més greu de tot açò és que Santamaría critique la realització d’un estudi sociològic quan ell mateix va ser responsable directe de les enquestes del Consell en la seua època de Director General de Participació Ciutadana entre 2011 i 2012. En eixa època es va realitzar una enquesta presencial, en juliol de 2011 amb 2.000 entrevistes presencials realitzades porta a porta, on es preguntava sobre el sentiment identitari espanyol i valencià, la posició ideològica entre esquerra i dreta, la valoració del govern de Francisco Camps, de diverses mesures del Consell o el record de vot en les últimes eleccions. Santamaría fa un exercici de gran cinisme criticant preguntes que ell mateix va introduir en estudis sociològics”.

 

Segons Ferri, “la gran diferència entre aquell estudi i el que està realitzant l’Ajuntament és que les enquestes del Consell del PP eren sistemàticament amagades a la ciutadania. Només la lluita de Compromís contra l’opacitat davant el Tribunal Superior de Justícia va aconseguir que finalment foren publicades després de guanyar diverses sentències judicials. En canvi, l’estudi actual s’ha dut a terme de forma transparent i els resultats seran públics en les pròximes setmanes”.

 

“El que esperem del PP és que deixe d’utilitzar les Corts per a dirimir les batalles internes i se centre en treballar pels valencians i valencianes. Si no confien en el seu grup municipal de l’Ajuntament el que haurien de fer és aconseguir que deixen els seus càrrecs i no usar el parlament valencià per a buscar protagonisme i fer oposició al seu propi partit de València”, ha conclòs Ferri.