Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha registrat hui en Les Corts una petició de compareixença del conseller d’Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela, per a què done explicacions de les retallades en la funció pública que anuncià ahir als sindicats en la Mesa General de Negociació.

Segons Mollà “el govern del PP ha d’explicar en el parlament les decisions que ha pres al voltant de la retallada de la plantilla, la denegació de pròrrogues de jubilació i la retallada de delegats sindicals en l’administració autonòmica ”.

“Estes mesures s’han imposat sense negociar-les amb els sindicats a qui només li ho han comunicat a cosa feta. Per a Compromís esta manera d’actuar del govern del PP està demostrat una greu falta de planificació, s’estan aplicant retallades sense cap tipus de valoració sobre quin impacte real tindran en els comptes públics i quin serà el seu efecte en el servicis que l’administració pública ofereix a la ciutadania”.

Per a Mollà “la dràstica retallada de representants sindicals alliberats serà un entrebanc a la llavor de control i vigilància que realitzen els representants dels treballadors dins de la funció pública”.

“Així mateix el conseller Vela ha d’explicar els motius del cessament de la Secretària Autonòmica de Funció Pública, Ana Brusola, després de què s’hagen aprovat uns reglaments orgànics de la Generalitat que deixen molt que desitjar i que augmenten la incertesa per les decisions que estan prenent-se en el funcionament de l’administració autonòmica”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.