Bota al contingut principal

El proper 9 de novembre de 2017, la coportaveu de Compromís, Águeda Micó, i la Directora General de les Relacions amb la Unió Europea, Daría Terradez, exposaran davant el Fòrum Mundial per la Democràcia, la ponència “Canviar la dinàmica de la política. La ciutadania com a motor del canvi” on parlaran sobre l’experiència de Compromís com a exemple de col·laboració política, transparència i participació ciutadana.

“Per primera vegada, una organització política valenciana participarà en aquest fòrum, on tindrem l’oportunitat d’explicar el nostre sistema d’organització i els mecanismes de participació que des de Compromís utilitzem per tractar de donar resposta a un dels principals problemes del nostre context social, la desafecció política per part de la ciutadania” ha assenyalat la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó.

Per la seua part, Daría Terradez serà l’encarregada d’exposar les iniciatives que Compromís ha posat en marxa des de les institucions valencianes per fomentar la participació i millorar la transparència. “Som el primer govern autonòmic en tindre una conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, un organisme que va nàixer amb l’objectiu d’obrir i apropar les institucions valencianes a la ciutadania”.

“Mesures com la creació d’un portal de transparència on qualsevol persona puga tindre accés a la informació més rellevant de la Generalitat, o l’impuls tant a l’àmbit municipal com autonòmic de procesos participatius i consells ciutadans, han aconseguit millorar la participació i la confiança dels ciutadans en el sistema de govern i involucrar-los en la vida política” ha afegit Terradez.

El Fòrum Mundial per la Democràcia és una plataforma de diàleg promoguda pel Consell d’Europa, que aborda els desafiaments als quals s’enfronta la democràcia utilitzant com un punt de partida les iniciatives innovadores dutes a terme per diferents estats, fomentant el debat per a trobar solucions que milloren la democràcia i ajuden a construir unes institucions més participatives i integradores.