Bota al contingut principal

Davant la suspensió cautelar del Decret de Plurilingüisme per part del Tribunal Superior de Justícia Valencià, la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha volgut mostrar el seu absolut suport al conseller Vicent Marzà, i la seua tasca al capdavant de l’educació valenciana, en especial per haver impulsat el plurilingüisme, “un decret que garanteix la igualtat entre totes i tots i la garantia del dret a un futur d’oportunitats”.

Segons ha assenyalat Micó, “el decret té una sòlida base pedagògica donada per les universitats valencianes i els seus experts en aprenentatge de llengües. La Conselleria ha cimentat la seua aposta per un plurilingüisme de qualitat i per a totes i tots en el rigor acadèmic i pedagògic, no com es feia abans que era única i exclusivament per raons polítiques. A més, el decret ha passat tots els filtres jurídics necessaris , tant l’advocacia de l’Estat com el Consell Jurídic Consultiu i inclús la Fiscalia General de l’Estat ha informat que no comporta cap tipus de discriminació”.

“Està clar, que el PP utilitza la justícia per a bloquejar l’acció política del Consell. Ells són l’exemple del fracàs en l’aprenentatge de llengües, la seua política estava basada en les ocurrències i la improvisació i no tenia base pedagògica. A més, ara volen crear una alarma injustificada en les famílies i els centres, una actitud irresponsable d’un partit que té poques lliçons que donar en matèria educativa”.

Per a la coportaveu de Compromís, “el PP té en la seua diana al conseller Marzà perquè ha tornat la dignitat i el rigor a l’educació valenciana després d’anys de retallades i menyspreu. La dreta no pot suportar que l’educació pública valenciana torne al camí de la qualitat, no pot suportar que garantim els drets de totes i tots contra els privilegis d’uns pocs, no pot suportar que ara els recursos vagen a contractar docents i fer aules dignes i no a sobrecostos en B”.

En este sentit, Micó ha manifestat no compartir el contingut de la interlocutòria del TSJCV que manté les mesures cautelars, que conté algunes apreciacions polítiques de difícil justificació en un text jurídic, però respecta la seua decisió, una decisió que“esperem que siga revertida pel Suprem amb el recurs de cassació”.