Bota al contingut principal

La contestació de la ministra de Medi Ambient, Isabel Tejerina, a la pregunta oral del senador de Compromís, Jordi Navarrete, sobre la política global i de futur que té govern per al litoral del País Valencià no ha pogut ser més decebedora. “S’ha centrat en una resposta genèrica emmarcada en els 10.000 quilòmetres de costa espanyola i en uns suposats plans i programes de consolidació i recuperació del domini maritimoterrestre però la veritat és que la costa de Castelló i València és de les més vulnerables i necessitades i les inversions que es contemplen en els PGE són escasses“, ha indicat Navarrete.

El senador castellonenc ha recordat la situació de regressió i despreniments de la costa del nord del Maestrat (Benicarló i Vinaròs) i com ha de ser la justícia qui ordene al ministeri actuar, com en el cas de Guardamar del Segura, a Alacant. “Si bé diuen tindre bones intencions, queda clar que el treball ha estat insuficient, les respostes oficials són decebedores i les prioritats dels estudis oficials, urgents del nord al sud valencià. Després les respostes contradiuen els anuncis, de manera que han d’aclarir quines obres d’emergència queden per fer, si van a prosseguir a l’estiu o no, si el Ministeri revertirà la retallada pressupostària que ha patit en els PGE i els motius pels quals no han acceptat ni una sola de les esmenes de Compromís“, ha criticat el senador.

Finalment el representant castellonenc ha denunciat que “si les platges estarien a Madrid estaria ja tot reparat i no les deixarien deteriorar d’aquesta manera tan evident” i ha reclamat que “transferisquen les competències, correctament dotades, si el seu interès és tal o situen ‘Almanzora’ a Castelló“, ha conclòs.