Bota al contingut principal

Teresa Garcia, diputada de Compromís i portaveu de la coalició en la Comissió d’investigació de Les Corts sobre les irregularitats en la gestió de Fira València, ha detectat un altre impagament d’un acte del PP a les instal·lacions del recinte firal valencià. Es tracta d’un esmorzar que el 22 d’abril de 2002 va reunir a 5.000 militants del PP a Fira València per aclamar a l’aleshores President del seu partit i del govern central José Maria Aznar. L’import de la factura impagada a esta institució pública ascendeix a 4.220 euros.

Segons ha explicat Garcia “en la investigació sobre el saqueig de Fira València que estem portant endavant en Les Corts hem pogut constatar com l’ús del recinte de la institució com si fora seu per part del PP no es circumscriu només al Congrés de 2008 on Mariano Rajoy fou elegit president del seu partit. A eixos més de 500.000 euros que la justícia acaba de condemnar a pagar al PP, se’n poden sumar molts més”.

“De moment ja hem pogut constatar una factura més que el PP no pagà a Fira València per un acte en el que, segons conten les cròniques periodístiques del dia següent, un Aznar enardit per les aclamacions dels seus companys de partit oferí un fervorós discurs triomfalista sobre la seua gestió i la de l’aleshores President de la Generalitat, Eduardo Zaplana”.

Des de Compromís es considera que la festa de la corrupció emparada pel PP durant 20 anys té un reflex important en Fira València, els impagaments constants del PP per l’ús d’este recinte públic tenen molt a vore amb la nefasta gestió que la direcció de la Fira nomenada pel PP realitzà i que deixà un forat de 1.000 milions d’euros que hem de pagar tots els valencians i valencianes.

“Els gestors de la Fira comprovaven com el PP no pagava i ells mateix actuaven amb eixa negligència propiciant sobrecostos brutals en les obres d’ampliació i gastant diners públics com si foren diners seus, fent regals a compte dels diners dels valencians i valencianes, emprant les targetes bancàries de l’entitat firal com a ‘black cards’ per tal de pagar i regalar articles de luxe, puros o entrades per a la Fórmula 1. Des de Compromís no anem a deixar de treballar per què els que van saquejar Fira València tornen els diners”, ha conclòs Garcia.