Bota al contingut principal

El viatge per carretera més curt, ràpid i barat entre d’Alacant i València (o viceversa) és des de fa anys un parany, si els conductors i conductores no estan ben atents. Perquè, des que en 2011 fora inaugurat l’últim tram de la A-7 al seu pas pel barranc de la Batalla al terme d’Alcoi, l’itinerari no està correctament senyalitzat.

Aquesta situació provoca que en molts casos hi haja persones que per conseqüència d’aquesta falta d’informació entre de la ruta de les dos ciutats més grans del territori valencià facen en molts casos 20 quilòmetres més de carretera i el que és pitjor, bé per una via de pagament com l’AP-7, bé per una via més insegura i de pitjor qualitat com la N-344 o l’autovia A-31.

La diputada per Elda de Compromís, Cristina Rodríguez, ha registrat una Proposició No de Llei perquè el parlament valencià reclame al Ministeri de Foment la instal·lació de la senyalització necessària, amb indicacions clares sobre quilometratge pendent de recórrer fins a la seua destinació i si la via és de pagament o no, per tal que els conductors que fan el trajecte Alacant-València (o viceversa) puguen triar, amb la informació suficient, l’opció que més els convinga.

“La primera operació eixida de l’estiu 2017 ens ha tornat a agafar amb la cartelleria errònia de carreteres que uneixen València i Alacant. El trànsit de la A-7, la ruta més ràpida entre les dues principals ciutats valencianes, està incrementant-se en l’últim any i exigim al Ministeri de Foment una clara i ben visible idenficació que no confonga als usuaris. No solament perquè és un eix essencial d’unió per a les empreses de les comarques del nord d’Alacant i el sud de València, sinó que també és el pas de molts ciutadans estrangers que travessen el nostre territori amb destinació a les seues vacances. Volem infraestructures d’un país modern, no gimcanes”, ha considerat Cristina Rodríguez.

Alacant-Valencia

Hi ha dues indicacions per anar a València per Alcoi. Una està ubicada a l’eixida de la ciutat, abans de la rotonda d’enllaç amb l’A-70, al costat de la Universitat, però després d’això els cartells ja no fan cap menció a València i només assenyalen cap a Alcoi. L’altre cartell que indica València està situat al branc de la A-77a, al costat del parc de bombers de Sant Vicent, i en diversos cartells posteriors, un d’ells en la pròpia A-77, nom que rep el tram inicial de la A-7. Després, però, no s’hi torna a fer referència a València fins a les proximitats d’Alcoi. 

València-Alacant

En aquest cas, en el punt on es bifurquen l’A-7 i l’A-35, la ruta cap a Alacant s’indica per Xàtiva, el mateix itinerari que condueix els vehicles cap a Almansa i Albacete, perquè la referència a Alacant no apareix fins a 25 quilòmetres després, al terme d’Albaida. És així, doncs, com s’indueix als conductors a agafar la N-344 i la autovia A-31, per La Font de la Figuera i Villena, una ruta molt saturada pel tràfic pesant de camions i considerada un dels punts negres del País Valencià, en tindre un elevat risc de perillositat i accidents.