Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Ignasi Candela, ha reclamat hui l’engegada d’una subcomissió parlamentària sobre l’estudi i anàlisi dels efectes de la Quarta Revolució Industrial.

La iniciativa, que la formació va presentar el passat mes de gener, es revela com a necessària per a avançar una estratègia política davant la progressiva robotització en el món del treball i les males pràctiques laborals derivades de la crisi com els fals autònoms, les pràctiques no remunerades, o els becaris que fan les vegades de treballador: amb la mateixa responsabilitat però sense els mateixos drets.

Candela ha posat com a exemple el cas de l’empresa de repartiment “Deliveroo” que ha acomiadat a huit dels seus treballadors per participar en actes a favor de millorar laborals i posicionar-se a favor de la vaga. “És intolerable que l’empresa castigue als treballadors per exigir el compliment dels seus drets”, ha declarat el diputat de Compromís que ha criticat que els empleats siguen autònoms quan és evident la relació depenent de la companyia de repartiment.

“La subcomissió posaria fi i ens ajudaria a fer front a l’impacte de la Quarta Revolució Industrial”, ha recalcat el diputat de Compromís a través d’un comunicat. Així mateix ha exigit una “regulació d’acord amb el nou context que permeta adaptar els nostres sistemes de protecció social a les noves necessitats”.