Bota al contingut principal

El senador territorial i portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat al Govern que “es prenga seriosament d’una vegada, surta de la seua autocomplaença i orgull i adopte mesures com dotar de recursos la lluita contra la Xylella fastidiosa, el seu control i implementació d’plans de contingència i indemnitzacióals agricultors afectats“. El senador valencià ha recordat com el passat 9 de maig el PP votava en contra a la Comissió d’Agricultura dotar de més fons per a la lluita contra la Xylella fastidiosa, com reclamava Compromís.

Són uns irresponsables, ignoren sistemàticament l’agricultura mediterrània, les nostres necessitats i idiosincràsia i fins i tot la pròpia Comissió Europea ha posat en dubte en les seues auditories el control de plagues sanitàries que realitza Espanya en les fronteres, encara que després en les compareixences ho pinten tot bonic“, ha retret.

El senador ha denunciat a més que “no estem parlant d’un vector o un problemeta local, sinó d’un gravíssim problema sanitari com s’ha demostrat a Itàlia, que pot posar en escac bona part de la nostra economia, com són els cultius llenyosos, tan arrelats en el nostre sector primari“. Va ser especialment lamentable que fora una senadora mallorquina, Catalina Soler, “que hauria de ser molt conscient del que suposa la xylella, en ser les balears el primer territori afectat, la que defensara que no són necessaris més fons. Trist paper el d’aquesta senyora i el de la formació a la qual representa“, ha lamentat Mulet.

Finalment el portaveu de la coalició ha informat que els dos senadors de Compromís han sol·licitat, hui mateix, la compareixença urgent de la ministra d’Agricultura, Isabel Tejerina, per conèixer les previsions del Govern davant la problemàtica de l’aparició a la Península de la plaga de la xylella fastidiosa el que podria tenir uns efectes molt perniciosos “perquè explique quines seran les mesures a prendre, dotació econòmica per als protocols d’eradicació i contingència“.