Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha assenyalat hui que “el viatge de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, a Cisjordània s’emmarcar en el canvi que el Govern del Botànic està duent a terme perquè la comunitat internacional torne a confiar en els valencians i valencianes, també en matèria de solidaritat i cooperació”.

“Considerem que es tracta d’una tasca necessària després de les polítiques de saqueig que l’antic govern del PP va dur a terme fins en temes tan sensibles com la cooperació internacional, amb sentències condemnatòries i causes encara obertes, i pel qual encara no han demanat perdó”.

Des de Compromís es recorda que el Consell va ser el primer govern europeu que, de la mà de la vicepresidenta Mónica Oltra, va visitar els camps de refugiats a les illes de Leros i Lesbos de Grècia i va liderar en el territori espanyol la reclamació al govern central per què estiguera a l’altura de la solidaritat dels seus ciutadans i ciutadanes que van expressar el seu desig d’acollir a les víctimes de la guerra de Síria.

Davant les desafortunades crítiques de la portaveu del PP, Isabel Bonig al viatge, Mollà destaca que convidats per l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina (UNRWA), un equip de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Direcció General de Cooperació i Solidaritat, s’ha desplaçat a Cisjordània per visitar ‘in situ’ els projectes de cooperació que els valencians i valencianes sustenten en els territoris ocupats de Palestina. Es tracta d’iniciatives en educació, igualtat i salut. “Entenem que són polítiques a les que el PP mai li ha prestat atenció i ha desatès”.

“Aquest Consell del Botànic ha multiplicat per sis el pressupost de cooperació que va deixar l’antic govern del PP, sense comptar el que es va robar. El PP hauria de ser més cautelós o almenys dissimular les seues vergonyes quan parlen d’aquests temes, ja que el que fora el seu conseller i portaveu del grup parlamentari, Rafael Blasco, està complint pena de presó i torna a estar assegut de nou a la banqueta dels acusats per robar els diners que els valencians i valencianes, solidàriament, van donar per a les persones més vulnerables i necessitades”.

“Per això, li demanem al PPCV que si és veritat que volen col·laborar, que deixen treballar al Govern valencià i, mentre no demanen perdó pels casos de corrupció que cada dia boten a les portades, facen pinya per treure al territori valencià de la crisi econòmica i institucional en què el van sumir”, ha conclòs Mollà.