Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Cristina Rodríguez Armigen reclama al Ministeri de Foment fer “les inversions necessàries perquè la càrrega i descàrrega de granels es facen en naus tancades al port d’Alacant, com ja es fa al port de Santander”.

La diputada ecologista d’Elda es va trobar la setmana passada amb una representació del veïnat dels barris de Benalúa, La Florida i San Gabriel per donar suport a les legítimes reivindicacions de ‘La plataforma de afectados por las descargas tóxicas del puerto de Alicante’.

Exigim a l’Estat que es prenga seriosament aquesta situació. Els quasi quatre milions d’euros inclosos als Pressupostos Generals  no són suficients per afrontar el tancament de les naus. Els treballadors del port i els veïns mereixen unes instal·lacions saludables les quals permeten a uns i altres treballar i viure sense por”, ha indicat Rodríguez Armigen després que s’haja conegut l’obertura per part de la conselleria de Medi Ambient d’un expedient al Port d’Alacant per no establir en temps les mesures precises per avaluar la qualitat de l’aire.

El Consell “està dotant de mesures legals i de seguretat una situació que durant molts anys els anteriors governs autonòmics tenien desatesa, desoint les legítimes reclamacions de les persones afectades per l’activitat del port”.

El Govern espanyol ja ha pres a altres ports de l’Estat mesures com les reclamades pels veïns, com és el tancament de les infraestructures on es trasbalsen els granels. “L’actual ministre de Foment, Íñigo De la Serna, va demanar el mateix quan era alcalde de Santander i imaginem que entendrà la situació que pateix el veïnat i sabrà el que cal fer”, ha afegit la diputada.