Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha reclamat hui al PPCV “que deixe de fer el ridícul portant a l’extrem les seues crítiques al viatge que esta setmana la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha realitzat a Gaza i Cisjordània“.

“Al PP valencià li vindria bé corroborar quin és el parer del govern central sobre la labor solidària que està duent a terme el govern del Botànic, perquè dista molt de les crítiques injustificades que no paren de soltar Isabel Bonig i els seus companys de partit. Sense anar més lluny en una resposta del passat 31 de maig a una pregunta parlamentària realitzada pel senador de Compromís, Carles Mulet, sobre l’acolliment de refugiats, el govern central va voler destacar que la important mostra de solidaritat que està realitzant el govern valencià mereix tot el reconeixement”.

Literalment, el govern central afirma “Asimismo, cabe indicar que la Comunidad Valenciana puso a disposición del Sistema Nacional de Acogida recursos adicionales en muy poco tiempo y sigue siendo la Comunidad que mayores ofrecimientos ha realizado. Esta muestra de solidaridad merece todo el reconocimiento”.

Segons assegura Mollà “amb el govern del Botànic la política de solidaritat i cooperació internacional ha donat un gir de 180º respecte als governs del PP. S’ha multiplicat per sis el pressupost en cooperació, la vicepresidenta Mónica Oltra, va ser la primera representant d’un govern europeu en visitar els camps de refugiats a les illes de Leros i Lesbos de Grècia i va liderar en el territori espanyol la reclamació al govern central del compliment en l’acolliment de refugiats víctimes de la guerra de Síria per al qual es coordinà el dispositiu a què es refereix la mencionada resposta del govern central. I ara ha encapçalatla visita institucional als projectes de cooperació que els valencians i valencianes sustenten en els territoris ocupats de Palestina“.

La parlamentària de Compromís ha reclamat també a la diputada del PP, Eva Ortiz, que en qualitat de Vicepresidenta de la Comissió d’Afers Europeus de Les Corts i responsable de la seua convocatòria, que deixe de bloquejar les compareixences sol·licitades per la Vicepresidenta Oltra per informar en seu parlamentària del resultat dels seus viatges.

“Si el PP ja té poca credibilitat en temes de cooperació pel saqueig dels fons per a la solidaritat perpetrat pel seu Conseller Rafael Blasco, ara sumen un exercici tan patètic de cara a la ciutadania com reclamar públicament unes compareixences que són ells qui estan bloquejant. La solidaritat internacional és un tema molt seriós que no mereix que siga sent maltractant pel PP també des de l’oposició”, ha conclòs Mollà.