Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Ignasi Candela, ha presentat una Proposició No de Llei perquè  els multes de 128 milions d’euros derivades de l’arbitratge de la Cort Internacional d’Arranjament de Diferències del Banc Mundial (CIADI) no es carreguen a la factura de la llum, sinó que “les assumisquen els windfall profits, és a dir, els excessius beneficis que reben les centrals nuclears i hidràuliques i que paguem tots”. “La irresponsabilitat del Govern en matèria energètica ens costarà 128 milions d’euros”, ha sentenciat Candela.

Candela ha recordat que Compromís va presentar una Proposició de Llei en el Congrés per a “garantir una retribució mínima als inversors” però el Govern la va vetar. “El ministre Catalá s’està comportant com un vertader lobista de l’oligopoli energètic”, ha assenyalat Candela.

A més, segons el diputat de Compromís, “aquesta multa de 128 milions d’euros deixa en una situació de greuge comparatiu als inversors nacionals, que no han pogut acudir a l’arbitratge internacional del CIADI”.