Bota al contingut principal

El senador Carles Mulet ha denunciat l’asfíxia que el PP, al costat dels seus altres satèl·lits polítics, estàsotmetent al poble valencià en els Pressupostos Generals de l’Estat, la discriminació en inversió per càpita i la imposició d’un sostre de despesa i endeutament “amb el mateix patró que si forem una comunitat autònoma rica, beneficiada amb el repartiment, quan la realitat és que som pobres després del pas del PP pel Govern valencià“.

Per a la coalició la mesura és especialment injusta “després de més de 20 anys de maltractament fiscal a País Valencià, després de no haver complit mai amb allò pressupostat i després d’anys i anys de saqueig, robatoris, corrupció, malbaratament practicat contra els valencians pel PP, ens diuen ara que tots tenim el mateix sostre de despesa, que tots, ens podem endeutar un 0,4% i que, damunt, els hem d’aplaudir“.

El senador ha recordat que “no és decent” permetre el mateix marge de deute als que “s’han inflat amb els diners de tots” que als que ens han robat “per terra, mar i aire” i estem “al límit“. Tal col·lapse, a conseqüència de les mesures de Montoro, és especialment dur en els ajuntaments, que no poden gastar un cèntim de més dels seus estalvis ni del superàvit d’anys anteriors.

Vostès i només vostès, són responsables del drama econòmic del País Valencià, per allò robat, per la mala gestió, pel mal finançament, pel maltractament continu. Han creat un problema únic que mereix un tracte únic i diferenciat, de manera que demanem un dèficit asimètric. Vostès ho han estat, han estat asimètrics amb nosaltres. A ningú han robat tant ni maltractat com a nosaltres, i ho saben“, ha indicat Mulet.

El senador valencià ha contraposat el tracte del Govern del PP amb els valencians amb el del Consell amb els seus ciutadans “que està rebaixant el deute tot i l’estafa del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) amb uns diners que són nostres i que necessitem per pagar l’educació, la sanitat universal, per rescatar les persones que les seues polítiques criminals i caníbals han deixat a l’estacada“.

El portaveu de Compromís ha defensat al Consell com un govern responsable que ha baixat el deute del 2.59% (2015) a l’1,5% el 2016 “gastant per sota de la mitjana, tot i 20 anys d’asfíxia, el que ens ha empobrit, a passes de gegant” ja que “fa 20 anys teníem una renda per càpita superior a la mitjana i després de 20 anys de règim del PP, se situa 12 punts per sota“. A més a això s’afegeix la dificultat de no ser ni tan sols “amos dels nostres diners, no poder disposar d’un simple planning de tresoreria, ni calendaris segurs d’ingressos del FLA. És desesperant tal situació que complica la vida amb els proveïdors en tenir segrestat els nostres diners“, ha indicat Mulet que ha preguntat directament al titular d’Hisenda i Administracions Públiques si “busquen intervindre nostra autonomia“.

Mulet finalment ha retret al titular d’Hisenda el tracte diferencial entre l’Administració de l’Estat per al rescat de projectes com les radials, Castor o bancs amb el maquillatge de rebaixes fiscals de l’IRPF, “pagant als que sostenen el PP al poder i amb els senadors del PP i les seues marques blanques traint a la seua terra per aconseguir de nou acomodament en les seues llistes. El poble valencià no ho oblidarà mai“, ha conclòs.