Bota al contingut principal

La coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, s’ha mostrat “en absolut desacord” amb la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana de concertar cautelarment dos unitats de primer de Batxillerat als centres privats de la Purísima Franciscanas de València i el col·legi Domus de Godella.

“És molt greu que una resolució judicial establisca que l’interès general no queda protegit pel Consell i sí pel que sembla per dos col·legis privats que no deixen de ser empreses amb clars interessos econòmics particulars. Sembla que hi ha una part del poder judicial interessada a anar contra el Govern del Botànic en general, i contra la Conselleria d’Educació en particular. Qui vulga fer política que es presente a les eleccions”.

“Hem vist ja un seguit de decisions judicials contràries a les polítiques del Consell del Botànic fonamentades en una base jurídica molt feble, que han generat molta controvèrisa i les crítiques de nombrosos experts en Dret Administratiu. El copagament farmacèutic, l’aposta pel plurilingüisme, ara la contractació de concerts educatius… Estem veient com s’està forçant la separació de poders”.

En aquest sentit, Micó ha volgut recordar que el decret que regula els concerts educatius s’estableix per a ordenar la contractació de concerts per part de l’administració “responsable de prestar serveis a la ciutadania per a garantir els seus drets, com és el dret a l’educació”.

“Els concerts a col·legis privats s’estableixen en base a l’arranjament de places escolars en una zona, per tant tenint en compte la necessitat de places públiques. Es contracten concerts per completar l’oferta, i es concedeixen en base a uns barems per ordenar els centres. En el cas de les zones dels dos centres beneficiats per aquesta decisió hi ha suficient oferta pública i de centres privats que tenen més puntuació al barem, per tant estan cobertes les necessitats d’escolarització de tots els xiquets i xiquetes de la zona”.

“En cap moment la Conselleria d’Educació ha actuat contra el dret de l’alumnat ni s’ha vulnerat l’interès general. Malgrat el que interessadament diguen sectors de la dreta, el Consell no està en contra dels concerts, però sí d’ordenar l’oferta i de la seua contractació quan són necessaris, ja que contractar places de més significa pagar de més per un servei que ja està cobert per l’oferta” ha afirmat Micó.

La coportaveu de Compromís ha recordat que el decret que regula els concerts determina uns criteris objectius i transparents per baremar els centres privats, garantint així les mateixes oportunitats per a tots els centres privats en l’accés al règim de concerts dels ensenyaments postobligatoris.