Bota al contingut principal

Els portaveus de Compromís i PSPV li han traslladat al ministre la seua preocupació per la valenciana desapareguda a Mèxic, Pilar Garrido i li han mostrat el seu suport i col·laboració

 

El Síndic de Compromís, Fran Ferri, i del PSPV, Manolo Mata, han mantingut aquest matí a Madrid una reunió amb el ministre d’Afers Exteriors i Cooperació, Alfonso Dastis, per posar damunt de la taula els temes que més preocupen als valencians i valencianes en matèria de política internacional.

 

Segons ha assenyalat Ferri “el primer tema que hem plantejat al ministre és el de l’acollida dels refugiats. Portem dos anys amb tot preparat en el territori valencià per rebre els refugiats que ens hem compromès a acollir i el govern espanyol no està sent molt àgil en permetre-ho “, pel que ha insistit que” li hem demanat al ministre que agilitze més els tràmits i ell s’ha compromès a treballar en aquest sentit “.

 

El portaveu parlamentari de Compromís també ha plantejat al ministre d’Exteriors la importància que el Govern valencià tinga presència en les decisions europees que ens afecten i sobretot en un dels temes que ens afecten més directament com és el Corredor Mediterrani.

 

Segons ha explicat Ferri, “hem tractat també sobre la necessitat del treball en política exterior respecte dels drets de les persones LGTBI al món, aprofitant que ara Espanya entrarà a formar part del Consell de Drets Humans de l’ONU, qüestió a la qual s’ha compromès el ministre. Finalment, Ferri ha volgut destacar el fet que Dastis hagi assenyalat que, dins el marc de les competències compartides en matèria de cooperació, ha rebut positivament l’anunci de la vicepresidenta Mónica Oltra sobre la remissió d’un informe del seu recent viatge pels territoris ocupats de Palestina.

 

Per la seua banda, Manolo Mata també ha destacat la petició al ministre d’Exteriors de “garantir la continuïtat dels valencians residents al Regne Unit i treballar per continuar amb mecanismes de col·laboració perquè el Brexit no afecti de manera directa a l’activitat econòmica de la Comunitat “, la recuperació íntegra i urgent de la despesa sanitària efectuat per ciutadans de tercers països; així com la intervenció de les CCAA en els estudis previs que es duguen a terme davant la signatura de tractats internacionals “per poder aportar la nostra visió, reivindicacions i preocupacions davant els mateixos”.

 

En qualsevol cas, el portaveu socialista ha incidit que “la ronda de Bonig pels ministeris ens ha obert la porta a poder traslladar una altra visió de la Comunitat i, amb persistència, posar sobre la taula el problema valencià des de molt diversos àmbits” i ha apuntat que “per cada ministre que parli amb Bonig hi haurà un socialista valencià que trasllade el seu punt de vista al ministre”.

 

“Ens anem amb la conclusió que les autonomies són peces essencials de l’Estat i no només perquè ho diga la Constitució, sinó perquè el govern d’Espanya comença a tindre la necessitat de reconèixer les nostres importants necessitats econòmiques”, ha apuntat el portaveu socialista qui també ha posat en valor “l’oportunitat que ens dóna parlar amb els diversos ministre per traslladar assumptes clau com el nostre infrafinançament o les infrainversions alhora que a ells els permetem tindre punts de vista diferents sobre qüestions clau que des del PPCV mai se’ls traslladen”.

 

Preocupació per Pilar Garrido

Durant la reunió els portaveus de PSPV i Compromís també han traslladat al ministre d’Exteriors la seua preocupació per la situació de la valenciana Pilar Garrido, desapareguda a Mèxic i li han mostrat el seu suport i col·laboració per a tot el que necessiten.