Bota al contingut principal

Compromís nega haver pactat gens amb l’equip de govern del Partit Popular de la Diputació d’Alacant com va anunciar el president de la institució, César Sánchez, en la presentació del seu Pla Vertebra. La coalició considera que la presentació del pla és un pas més en l’escalada d’anuncis d’inversions en la qual viu Sánchez i que desplaça de les prioritats de la despesa institucional inversions com la línia de finançament extraordinari contra els danys causats pels últims i salvatges temporals d’hivern que va anunciar el president al gener.

A data de hui, aquest grup polític no ha rebut cap comunicació oficial respecte al pla: “És una mesura unilateral sense consens ni planificació conjunta, un acte més del president-anuncio que no prioritza la despesa de la institució. Els pobles estan pagant els danys causats pels temporals del desembre passat i gener amb el pla d’ajudes financerament sostenibles i no amb una línia de finançament extraordinari com se’ls va prometre. Aquesta deberia ser la prioritat en aquests moments”, ha explicat el portaveu de la coalició en la Diputació, Gerard Fullana.

Compromís vol destacar que el pla es pot dir Vertebra però és el clàssic pla d’inversions sostenibles que s’anuncia cada any i en el qual, sense una anàlisi especialment rigorosa, ja s’albiren accions partidistes descarades, especialment en les partides de Turisme.

Compromís entén que l’anunci de Sánchez es produeix dins de la guerra de nombres que el PP s’ha construït contra la Generalitat. La coalició considera que és una resposta del PP, amb molt maquillatge, al Fons de Cooperació de la Generalitat, en el qual Sánchez s’ha negat a participar sent l’única administració supramunicipal valenciana autoexcluida del pla.

“No té sentit que el president es negués a pagar 11 milions d’euros indiscriminadament als 141 municipis de les comarques alacantines  perquè l’hi gasten en el que els ajuntaments consideren i que al poc temps anuncie una plutja de 15 milions que no ha negociat amb ningú més que amb un trànsfuga que és el que li garanteix la seva majoria en el ple”, ha lamentat Fullana.