Bota al contingut principal

La portaveu de Compromís a la Comissió de Sanitat i Consum en les Corts, Isaura Navarro, ha presentat una proposta per tal que la sanitat pública valenciana incorpore, de forma progressiva, a les convocatòries d’ocupació pública places de podòlegs i podòlogues, dotant-les de les infraestructures i recursos necessaris per a garantir una assistència de qualitat a la sanitat pública valenciana. 

Segons Navarro, “la incorporació dels podòlegs i podòlogues al sistema valencià de sanitat pública seria de gran utilitat posat que molts problemes senzills acaben convertint-se en complicacions més greus per la dificultat que suposa haver d’anar a les clíniques podològiques privades, que no són accessibles econòmicament per a totes les persones”.

“A més a més, el tràmit legal ja està fet donat que al País Valencià l’article 7 del Decret 70/2013, del Consell, pel qual s’ordenen diverses categories de personal estatutari de l’Agència Valenciana de Salut, ja va incorporar la categoria estatutària de podòleg o podòloga com a grup professional A2, establint entre les seues funcions les activitats dirigides al diagnòstic i tractament de les afeccions i deformitats dels peus, mitjançant les tècniques terapèutiques pròpies de la seua disciplina”.

 “La inclusió d’aquestos professionals a la nostra sanitat pública pot fer que amb un tractament preventiu adequat es minore l’evolució de moltes patologies lligades a les afeccions dels peus. Per posar un exemple, una de les malalties que més requereix aquesta assistència sanitària és la de la diabetis, doncs el peu diabètic afecta el set per cent de la població, sent una de les complicacions més freqüents l’amputació. I el 40 per cent de les lesions en el peu diabètic podrien evitar-se si es tractaren de manera precoç. És a dir, la millor garantia per a això és que es tracte des de la sanitat pública”, ha conclòs Isaura Navarro.