Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí està valorant emetre un vot particular al document elaborat per la subcomissió pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i s’ha mostrat crítica.

La portaveu de la coalició en la subcomissió ha titllat el principi d’acord de molt bàsic encara que celebra que hagen aconseguit arrancar al govern central un ferm compromís econòmic amb les comunitats autònomes i amb els ajuntaments.

Sorlí ha explicat que el seu principal objectiu en el procés de negociació era que “almenys el pacte reconeguera la necessitat de dotar de recursos econòmics als territoris i municipis perquè puguen seguir en el treball d’eradicar totes les violències masclistes”.

La diputada ha valorat positivament que s’implante la figura del coeducador en igualtat en les escoles, una mesura que ja s’està portant a terme en el País Valencià i que, per a Sorlí “avala les polítiques educatives i d’igualtat del Govern del Botànic”.

No obstant això, des de Compromís troben a faltar una llei marc que definisca tots els tipus de violència masclista que es produeixen o que no existisca cap referència a la problemàtica de la prostitució. Sorlí considera que aquest acord permitirà a la Generalitat Valenciana seguir fent polítiques valentes per a erradicar aquesta xacra social i ser capdavanteres en la lluita contra les violències masclistes.