Bota al contingut principal

  • “Que el govern central deixe de jugar a la pseudofilologia barata, i comence a complir amb els valencians i valencianes”.

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha mostrat la disconformitat del seu grup amb el recurs contenciós-administratiu interposat pel govern central contra el Decret 61/2017 de la Generalitat pel qual es regulen els usos institucionals i administratius de les llengües oficials.

Per a Ferri “és indecent la fixació que té el govern central amb el nostre autogovern. Sembla que només se’n recorden dels valencians i valencianes per a recórrer les polítiques que tira endavant la Generalitat per a millorar la qualitat de vida dels valencians. En este cas, recorren un decret que únicament busca que tot el món puga relacionar-se amb l’administració en qualsevol de les dues llengües oficials de la nostra terra, el valencià i el castellà. Amb este recurs el Partit Popular torna a demostrar que està en contra del valencià i tot el que té a vore amb la nostra cultura”.

“Per altra banda, -ha afegit el portaveu de Compromís- ens resulta curiós la rapidesa que demostra el govern de Rajoy per a recórrer les polítiques de la Generalitat, que contrasta amb la seua parsimònia desesperant a l’hora de canviar el sistema de finançament que ens discrimina. Els valencians i valencianes mereixem un govern central que es preocupe per la nostra qualitat de vida, les nostres escoles, centres de salut i infraestructures”.

“Exigim al govern central que deixe de jugar a la pseudofilologia barata, i comence a complir amb els valencians i valencianes. No volem ser una colònia espoliada econòmicament i castigada políticament. Som un poble digne, honest i treballador i volem un govern central que ens respecte”, ha conclòs Ferri.