Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí ha registrat el vot particular de la formació al document elaborat per la subcomissió per al Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Sorlí lamenta que el pacte no incloga 8 punts imprescindibles a millorar perquè el pacte “passe del suficient al notable”.

1. L’estat va ser referent a legislar contra la violència de gènere, ara s’han d’incloure a l’ordenament de la resta de tipologies de violència masclista
2. Corregir els valors contradictoris de la LOMCE perquè promoga els valors d’igualtat entre dones i homes .
3. Prohibir la publicitat del negoci de la prostitució i realitzar un Codi de Publicitat no Sexista.
4. Permetre a l’Administració Local la contractació de personal que garantisca el correcte desenvolupament d’aquestes actuacions mitjançant les modificacions pertinents del Reial decret 20/2011.
5. Aprovar una llei marque de Violències Masclistes
6. Equiparar la indemnització de víctimes de violència de gènere a la de les víctimes de terrorisme.
7. Reconéixer per llei la prostitució com una tipologia en si mateixa de violència masclista.
8. Incorporar a les entitats feministes al seguiment de pacte.

La diputada de Compromís veu aquest pacte com “la part política d’un consens que ha de produir-se en l’àmbit social i institucional i que senta les bases per a acabar amb els assassinats de les violències masclistes”.

Sorlí ja va explicar ahir que el principal objectiu aconseguit de la formació durant el procés de negociació va ser que “almenys el pacte reconeguera la necessitat de dotar de recursos econòmics als territoris i municipis perquè puguen seguir en el treball d’erradicar totes les violències masclistes”.