Bota al contingut principal

  • “No compartim el raonament del TSJ que situa al valencià en una posició de subordinació.”

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha assenyalat hui respecte a les resolucions del TSJCV sobre al decret de plurilingüisme que “evidentment, no podem compartir unes postures que en la seua argumentació ataquen el valencià i l’autonomia dels valencians i valencianes amb un posicionament polític totalment ideologitzat”.

Segons Ferri “no podem compartir el raonament del tribunal posant una llengua oficial com el valencià en una situació de desavantatge i subordinació. Els valencians i valencianes tenim dues llengües, el valencià i el castellà, i tenim el dret a fer polítiques per a garantir la igualtat real entre ambdues i l’aprenentatge d’altres idiomes a través del plurilingüisme”.

“Des de Compromís estem molt preocupats per estos arguments. Òbviament s’han d’acatar les sentències, però estem obligats a defensar principis tan bàsics com la nostra autonomia, la democràcia o la igualtat del valencià. Principis que va conquerir la societat valenciana amb molta lluita i molt d’esforç i als quals no anem a renunciar”, ha conclòs el portaveu.