Anar directament a les notícies

Ferri: “S’han d’acatar les sentències, però estem obligats a defensar la nostra autonomia, la democràcia i la igualtat del valencià”

Publicat el en Educació i Cultura

  • “No compartim el raonament del TSJ que situa al valencià en una posició de subordinació.”

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha assenyalat hui respecte a les resolucions del TSJCV sobre al decret de plurilingüisme que “evidentment, no podem compartir unes postures que en la seua argumentació ataquen el valencià i l’autonomia dels valencians i valencianes amb un posicionament polític totalment ideologitzat”.

Segons Ferri “no podem compartir el raonament del tribunal posant una llengua oficial com el valencià en una situació de desavantatge i subordinació. Els valencians i valencianes tenim dues llengües, el valencià i el castellà, i tenim el dret a fer polítiques per a garantir la igualtat real entre ambdues i l’aprenentatge d’altres idiomes a través del plurilingüisme”.

“Des de Compromís estem molt preocupats per estos arguments. Òbviament s’han d’acatar les sentències, però estem obligats a defensar principis tan bàsics com la nostra autonomia, la democràcia o la igualtat del valencià. Principis que va conquerir la societat valenciana amb molta lluita i molt d’esforç i als quals no anem a renunciar”, ha conclòs el portaveu.

  • Enrique R Martinez

    Sr. Ferri no comparto su decir pero si lamento la desafortunada decisión del TSJ. Lamento que no se hable de equidad, de vanidad, de una decisión sin paliativos y no les de la oportunidad de hacetre valer, de demostrar lo equitativos que son sin despedir un sólo recurso de personal interino sin requisito …. No saben hacer atractivo el valenciano????? Solo dolo e imposición! Me han decepcionado. Recuerda qué hizo Hitle con los Judios??? castellanoparlantes… que quieren esta tierra y aprender despacio…..????