Bota al contingut principal

Baldoví: “Si hem aprés res al Congrés, és que el Govern tracta de menysprear els valencians en cada partida oculta dels pressupostos”.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha criticat l’ús que fa el Govern del Partit Popular de programes d’inversió com el de l’1,5% Cultural del 2014 al 2017 del Ministeri de Foment on, una vegada més, discrimina els valencians.

La formació ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries en les que demostra que, tot i que la Comissió Mixta per a l’1,5% Cultural va acordar al novembre realitzar 93 actuacions que suposen una inversió de 47 milions d’euros, el Govern no ha publicat la relació completa dels projectes aprovats.

Malgrat l’opacitat malintencionada del Govern, Compromís ha realitzat una comparativa de les inversions territorials a través les informacions llançades per Foment sobre la inversió en algunes comunitats autònomes. Després de l’estudi d’aquesta informació, Compromís veu una clara discriminació als valencians, ja que malgrat el nostre pes demogràfic (11%), només hem rebut 1,7 milions d’euros (el 3,61%).

Una inversió molt inferior al d’altres comunitats autònomes com Aragó, que amb solament un 2,85% de població va rebre 3 milions d’euros, o Galícia, que amb un 6,13% de la població va rebre 5 milions d’euros.

Baldoví considera que aquest és “un altre dels múltiples maltractaments pressupostaris que cada dia patim els valencians” i afirma que “si hem arpés res els diputats i la diputada de Compromís en el Congrés, és a detectar cadascun dels tripijocs en forma de partides ocultes en els pressupostos per menysprear els valencians”.

En les preguntes parlamentàries registrades la coalició vol que el Govern esclarisca si pensa utilitzar criteris més proporcionals per a adjudicar les ajudes als projectes que es presenten al Programa 1,5% Cultural del Ministeri de Foment a partir de 2017 per a evitar les discriminacions que es van produir en l’anterior convocatòria.