Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha assegurat que “hui ha tornat a quedar clar que el Partit Popular està darrere de l’estratègia de les entitats que s’oposen a a que els alumnes valencians aprenguen valencià, castellà i anglés. Una utilització lamentable que no busca perjudicar al govern valencià ni al Conseller Marzà, sinó als xiquets i xiquetes que mereixen una educació plurilingüe després d’anys d’un model fracassat”.

“Esperem que la Senyora Bonig i els dirigents del PP aprofiten el temps lliure este estiu per a llegir els informes i recomanacions del Consell d’Europa que des de fa temps recomanen implantar un model plurilingüe a les escoles valencianes. Sense dubte, les directrius del Consell d’Europa, les Universitats i els experts són un gran aval per a un model d’èxit. Però des de Compromís creiem que el millor aval són el 72% de centres que van decidir avançar el seu nivell de plurilingüisme per consens de 2/3 del seu consell escolar”, ha afegit el parlamentari de Compromís.

“Malauradament, tornem a comprovar que ni el PP ni les seues entitats afins volen respectar la llibertat de la comunitat educativa que vol avançar cap al coneixement de llengües”, ha conclòs Ferri.