Bota al contingut principal

 

  • Marian Campello: “La detecció dels símptomes físics de l’assetjament per part del personal sanitari pot ser fonamental per acabar amb el cas de maltracte”.

 

La diputada de Compromís, Marian Campello, ha registrat en Les Corts una proposició no de llei amb què insta el Consell a la creació d’un protocol per a l’actuació sanitària front el bullying, especialment entre el personal pediàtric.

 

Segons explica Campello “l’assetjament escolar o bullying és un fenòmen malauradament comú a les aules del nostre país. D’entre les diferents formes de violències exercides destaquen, entre les dos més comuns, la violència verbal seguida de ben a prop de la violència física”.

 

Com ha quedat demostrat per l’experiència, la detecció de la violència predisposa a una ruptura del silenci, que assenta les bases d’un primer pas cap a la denúncia i inici dels protocols d’actuació corresponents en els centres escolar. Llavors, la seua detecció a través de les manifestacions físiques de l’assetjament es converteix en indispensable per a la posada en marxa de l’esmentat protocol corresponent, així com d’eixa ruptura del silenci de la víctima sobre la seua situació. És en este punt on el personal sanitari ha de tindre un especial protagonisme

 

Per a la parlamentària de Compromís “la detecció dels símptomes físics de l’assetjament per part del personal sanitari, la coordinació amb altres organismes públics i la informació sobre els recursos disponibles en l’administració per posar fi a la situació poden convertir-se en una bombolla d’esperança per acabar amb el cas de maltracte de la víctima en particular i de possibles altres víctimes de la mateixa o mateixes persones agressores”.

 

En l’estudi sobre violència contra la infància de les Nacions Unides realitzat en 28 estats sobre el bullying s’enumeren com a manifestacions físiques de l’assetjament el mal de cap, dolor d’estomac, dolor d’esquena, vertigen, traumatismes i altres de més visibles com cardenals o ferides, etc. “Per això –ha afegit Campello- considerem fonamental per a lluitar contra l’assetjament escolar que s’establisca en l’àmbit sanitari un protocol per a l’actuació front el bullying, centrat especialment entre el personal pediàtric”.

 

Així mateix des de Compromís es planteja la necessitat d’impulsar la creació d’un protocol de coordinació entre les administracions valencianes de sanitat, educació, polítiques inclusives i justícia per la detecció, acompanyament i protecció de les víctimes d’assetjament escolar o bullying. Des de la coalició s’insta, d’igual forma, al Govern de l’estat a la creació també d’un protocol comú d’actuació sanitària front el bullying.