Bota al contingut principal

El síndic adjunt de Compromís a les Corts, Juan Ponce, ha celebrat l’anunci del govern central del tancament definitiu de la Central Nuclear de Garoña.

 

Segons ha explicat Ponce “la central nuclear de Santa María de Garoña (Burgos), estava tancada des de 2012 i tenia pendents moltes actuacions demanades pel propi Consell de Seguretat Nuclear per augmentar la seguretat, qüestió que ha impedit al Govern de Rajoy seguir amb el seu pla per allargar la vida de velles i perilloses centrals nuclears com ara la de Cofrents”.

 

Per al diputat de Compromís “ara , després de Garoña és el torn del tancament de la nuclear de Cofrents perquè no hi ha cap excusa per a l’ampliació de la vida útil d’una central antiquada i perillosa com la valenciana. Hem de recordar que Garoña i Cofrents tenen en comú posseir els mateixos reactors nuclears que Fukushima, una tecnologia especialment obsoleta”.

 

Segons Ponce, “Cofrents és una central nuclear de les que més incidents de nivell 0 y nivell 1 ha tingut. Se li han fet al voltant de 80 adequacions per a millorar la seua seguretat arran del terrible succés de Fukushima. Però continua sent una font inesgotable de problemes, amb residus radioactius actius durant milers d’anys impossibles de neutralitzar, situació que s’agreuja cada dia que continuen funcionant les centrals nuclears i generant nous residus”.

 

“Des de Compromís recordem que l’únic full de ruta possible del Ministeri d’Indústria respecte a Cofrents passa per fixar un calendari de tancament definitiu d’aquestes instal·lacions, no més enllà de l’actual pròrroga de la central fins a 2021. Un calendari que ha d’incloure també a totes les centrals nuclears del territori espanyol. Perquè l’aposta de futur passa per l’ús de les renovables netes, que ens permeten lluitar contra el canvi climàtic i que són font de creació d’ocupació estable i de qualitat”, ha conclòs Juan Ponce.