Bota al contingut principal

Àlvaro aplaudeix que, després d’anys d’atacs a les mancomunitats i després del seu rebuig a la Llei de Mancomunitats del Consell, ara el PP se sume a la reivindicació de col·laboració intermunicipal.

La responsable de Compromís reclama a Interior més Guàrdia Civil en el camp i posa en valor mesurades com la Targeta Agrícola Comarcal impulsada en el Maestrat.

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro, ha manifestat hui, davant de la demanda de desenes de xicotets municipis d’una major seguretat al camp, que “des de la Cambra Autonòmica s’està treballant perquè l’avantprojecte de Llei de Coordinació de Policies Locals incloga la possibilitat de col·laboració de les policies locals per fer front així a les necessitats específiques de municipis menuts, principalment els poc poblats, que no disposen de policia pròpia”.

En tot cas, ha afegit Àlvaro, el tema de la seguretat en els municipis de l’interior és un tema transversal, per la qual cosa, “encara que aquesta nova normativa de coordinació en la qual s’està treballant siga essencial per abordar aquest assumpte, la millora de la seguretat al món rural ha d’incloure’s també en el pla que prepara el Consell contra la despoblació”. En aquest sentit, Àlvaro ha afegit que “la pèrdua de renda que provoquen els robatoris a l’interior també són un factor que incideix en l’abandó de cultius i d’activitat”.

En aquesta línia, la representant de Compromís ha dit que “la col·laboració entre els xicotets municipis és un tema cabdal per a la supervivència de l’interior”, per la qual cosa ha manifestat que “entre els canvis legislatius del Consell del Botànic també s’inclou el projecte de Llei de Mancomunitats”.

Referent a això, Àlvaro ha lamentat que “els anteriors governs del PP han seguit polítiques d’eliminació d’entitats de col·laboració intermunicipal com les comunitats, i ara el PPCV ha mostrat el seu rebuig davant una Llei de Mancomunitats que suposa un pas més per a la col·laboració local en molts àmbits, en el qual també es podria incloure la seguretat”.

En matèria de seguretat, Àlvaro ha posat en valor iniciatives com la targeta agrícola comarcal impulsada per Compromís en el Baix Maestrat, destinada a millorar la seguretat en els camps de tota la comarca. Aquesta iniciativa, que permet als amos de finques tenir una targeta que acredite la seua propietat i associe els seus vehicles, facilitant a les autoritats una identificació més ràpida en les tasques que realitza per al control dels robatoris en el camp, s’ha demostrat una mesura útil per als controls en el camp.

Així mateix, ha afegit que “l’augment de la seguretat en el camp també milloraria si des de la Delegació del Govern i des de les diferents subdelegacions s’atengués la històrica demanda de les organitzacions agràries per dotar el camp de suficients mitjans humans i d’agents de la Guàrdia Civil. “Els mitjans són insuficients, tal com posen de manifest els alcaldes de petits municipis i les organitzacions agràries”, ha conclòs la portaveu valencianista.