Bota al contingut principal

La coportaveu de Compromís demana al Partit Popular que abandone “la valencianofòbia i la trinxera contra el plurilingüisme” i deixe tranquil·la a la comunitat educativa

 

La coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha aplaudit el Decret-llei aprovat hui pel Consell on fixa els programes lingüístics en les aules de tres anys i garanteix així la seguretat jurídica en l’inici de curs després de la suspensió cautelar del Decret de Plurilingüisme, que havia generat incerteses en el retorn a l’aula.

 

«El Consell compleix la seua paraula i garanteix l’inici de curs després de les traves que ha volgut posar el Partit Popular. Mentre altres busquen el desordre i posar la por al cos de les famílies, la Conselleria d’Educació vetlla pel funcionament dels serveis públics i dóna seguretat a les famílies: l’alumnat anirà al centre on la seua família l’havia matriculat i tindrà el programa lingüístic que hi havia en el moment de la matriculació», ha destacat Micó.

 

La representant de la coalició ha recordat que «les comunitats educatives havien escollit en quin nivell plurilingüe volien estar, i després que 3 de cada 4 centres apostaren per més valencià i més anglès i més de la meitat de centres triaren nivells avançats, el PP va voler dinamitar-ho tot perquè no podien assumir l’èxit del Decret de Plurilingüisme».

 

Àgueda Micó ha mostrat el «suport absolut» a l’aposta del Consell del Botànic perquè l’alumnat domine valencià, castellà i anglès. «El Partit Popular ha d’explicar per què està en contra d’avançar cap al plurilingüisme, per què està contra la voluntat de les famílies de voler cada vegada més llengües». Micó ha demanat que els Populars «abandonen la valencianofòbia i isquen de la trinxera contra el plurilingüisme. Ja van fer prou mal a l’educació valenciana en el passat, ja és hora de deixar tranquil·la a la comunitat educativa».

 

La coportaveu de Compromís ha agraït al Consell «la seua acció decidida» i està convençuda que les polítiques de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, amb Vicent Marzà al capdavant, «milloraran l’aprenentatge de llengües a les aules valencianes i aprofundiran en la normalització del valencià, per moltes traves que li vulguen posar».