Bota al contingut principal

La Comissió de Coordinació Institucional de Compromís s’ha reunit hui a València per preparar l’inici de curs polític. En la reunió d’este òrgan integrat pels principals càrrecs públics de la coalició han participat la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, l’Alcalde de València, Joan Ribó, el President de Les Corts, Enric Morera, el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, el Conseller d’Economia, Rafael Climent, el Secretari Autonòmic de Medi Ambient, Julià Àlvaro, la Vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, el portaveu al Congrés, Joan Baldoví, el síndic a Les Corts, Fran Ferri, i la portaveu adjunta Mireia Mollà, entre altres.

La celebració del debat de Política General al parlament valencià la pròxima setmana ha centrat bona part de la reunió. Des de Compromís es vol posar en valor, en este debat sobre l’estat de la nostra autonomia, els avanços aconseguits en els dos anys de govern del Botànic, que ja estan sent constatats per la ciutadania, la vida de les valencianes i valencians és millor ara que fa dos anys.

Compromís entén que en este inici de curs polític és clau continuar amb la reivindicació d’un tracte just per part del govern central, una qüestió que ha d’implicar a tota la societat valenciana. S’ha de constatar que hem dit prou com a societat al maltractament que patim tant en finançament com en inversions, hem de donar un missatge ben clar de què no volem continuar sent ciutadans de segona. No volem ser més que ningú però tampoc menys, volem allò que és just. Entenem que és vital expressar este descontent com a poble, a través de mobilitzacions conjuntes de la societat civil, els sindicats, la patronal, les universitats i els partits polítics.

Així mateix es considera fonamental aprofitar el Debat de Política General per posar damunt de la taula els reptes que encara queden fins el final de legislatura. Com són, per exemple, la reforma de la llei dels serveis socials perquè totes les mesures d’Inclusió que s’estan duent a terme queden blindades legislativament. També tenim com a repte l’aprovació de la Llei Valenciana d’Educació, l’avanç en la millora de la qualitat educativa i la consolidació del nou sistema plurilingüe. En Medi Ambient s’aposta per un pla de residus que ha de ficar ordre en la gestió de residus en el nostre país. En Economia consolidar el pla de reindustrialització que tan bons fruits està donant ja, com evidencia que som l’autonomia que més llocs de treball industrial està creant. Així mateix en la Conselleria de Transparència encarem grans reptes que ens estan fent superar l’herència de la corrupció, com la implantació en l’administració del sistema d’alertes primerenques anticorrupció.

Per a Compromís s’està evidenciant que gestionem millor que l’antic govern; sense una situació òptima per culpa de l’infrafinançament, hem avançat molt i hem millorat la vida de les persones, som exemple de bones pràctiques, estabilitat i de rescat de persones, estem més il·lusionats que mai amb els reptes de futur que s’ens planteja als valencians i valencianes.