Anar directament a les notícies

Àlvaro: “Català o menteix o simula ceguesa crònica per no vore els avanços en política social”

Publicat el en Sanitat i Benestar

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Àlvaro, ha criticat les declaracions realitzades hui per la diputada del PP Maria José Catalá criticant les polítiques del Consell del Botànic en matèria d’inclusió. “S’ha de tindre molta cara dura per mentir així sobre una qüestió, les polítiques socials, que l’antic govern del PP tingué abandonat i posat al servei del negoci d’uns quants amiguets”

La diputada de Compromís ha assenyalat que “les dades estan ahí i per molt que en el PP les vulguen tergiversar la realitat és que som la tercera autonomia en milloria en l’atenció de la dependència, abandonant per primera vegada la cua on ens va deixar el govern on estava Maria José Català”.

“La Vicepresidenta Oltra inverteix els diners dels valencians en polítiques socials mentre que en el PP es dedicaven a furtar-lo. Se’ls han oblidat molt ràpidament en el PP els 46.000 depenents en llista d’espera que deixaren, els morts esperant una valoració que mai arribava, els copagaments o el sistema de residències que la justícia va declarar il·legal”.

Des de Compromís s’ha volgut posar en valor la gestió que des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, s’està realitzant per millorar la vida de les persones en totes les etapes de la seua vida. “L’augment del pressupost per a polítiques socials és incontestable, s’ha posat fi al copagament, s’ha reduït la llista d’espera de la dependència i s’han incorporat 30.425 noves persones al sistema, s’ha posat en marxa un nou sistema de valoració passant de 17 a 442 valoradors i s’està instaurant un nou model de serveis socials que aposta per la remunicipalització del servei, multiplicant per quatre la inversió per als equips base dels ajuntaments, entre altres moltes mesures.

Per a Àlvaro “en compte d’inventar-se desastres que no existeixen el que hauria de fer Maria José Català és ajudar de veritat als valencians i valencianes exigint al govern del Mariano Rajoy que complisca amb el finançament de la dependència, que des del govern central s’aporte al nostre territori allò que li toca també en polítiques socials”.