Bota al contingut principal

Compromís ha comprovat hui en el torn de precs i preguntes del ple de la Diputació d’Alacant que el pacte d’investidura que va portar a César Sánchez a dirigir l’ens  provincial no solament està trencat en la teoria, també en la pràctica. Si un diputat del govern és imputat per diferents casos de corrupció, segons resposta del PP, aquest cas solament tindrà rellevància dins de la  institució provincial si la presumpta corruptela afectara a la Diputació mateixa.

La contestació del Partit Popular a la pregunta de Compromís sobre determinats casos de presumpta corrupció que afectarien al 33% de la bancada del PP en la Diputació d’Alacant ha establit un nou criteri dins de la  Diputació respecte al tracte a aquells diputats que estiguen afectats per casos de corrupció.

Mitjançant el portaveu del PP en el ple, Carlos Castillo, la coalició ha pogut conèixer que apartar a un càrrec públic de l’ens  que estiga imputat solament es durà a terme si el presumpte delicte imputat té alguna cosa que veure amb  la gestió de la Diputació.

La resposta de Castillo, per tant, desdiu al propi Sánchez i introdueix un matís en la declaració d’intencions  del president, qui va assumir el càrrec sota un aura de regeneració que ja està pels sòls. I és que el primer punt del pacte que li va portar a dirigir la Diputació establia el següent al punt 1: “Separació immediata de qualsevol càrrec públic que haja sigut imputat formalment per delictes de corrupció política o per qualsevol uns altres que per la seua gravetat causen una especial alarma social fins a  la resolució completa del procediment judicial”.

Compromís ha obtingut aquesta resposta per mitjà de la pregunta realitzada pel portaveu adjunt, José Manuel Penalva, qui ha volgut conèixer l’estat dels casos o investigacions judicials que afecten als diputats del Partit Popular. La pregunta anava dirigida al president de la Diputación, que ha preferit delegar en  el seu portaveu la resposta.