Anar directament a les notícies

Àlvaro: “Qui ha frenat el projecte plurilingüe del José Soriano ha estat el recurs del PP i l’obstinació de Bonig per utilitzar l’educació com a ariet polític”

Publicat el en Educació i Cultura

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes i diputada de Vila-real, Mònica Àlvaro, ha eixit al pas de les crítiques de la portaveu del PP, Isabel Bonig, i l’ha acusat de “faltar a la veritat” quan acusa a Marzà, a Oltra i a Puig de suspendre projectes plurilingües, en concret el del Col·legi Públic d’Infantil i Primària José Soriano.

“La responsable del PP, que aquesta setmana en les Corts ja ha demostrat la seua falta de seriositat en el Debat de Política General en presentar desenes de propostes errònies, falses o sense contingut, hui demostra a Vila-real el seu absolut menyspreu a la veritat en atribuir al Botànic la suspensió de projectes plurilingües”.

La diputada de Compromís ha aclarit que “el projecte plurilingüe del José Soriano de Vila-real estava perfectament autoritzat i comptava amb l’autorització de Conselleria perquè es poguera desenvolupar i continuar sense problemes enguany”.

No obstant açò, afig Àlvaro, “han sigut els obstacles del PP al model plurilingüe el que ha frenat els projectes plurilingües en molts centres, inclòs aquest. L’únic motiu que els xiquets i xiquetes del José Soriano s’hagen quedat sense projecte plurilingüe és el recurs del PP contra el decret de Plurilingüisme i la politització que ha fet el  PP de l’educació”

Respecte a la defensa que fa Bonig del “fallit” model plurilingüe del PP, la representant de Compromís ha manifestat que “el plurilingüisme del PP ha sigut un fracàs, com demostra l’escàs coneixement del valencià i de l’anglès dels alumnes de l’etapa popular”. A més, ha subratllat que “és una vergonya que el PP vinga ara a defensar el plurilingüisme en algunes escoles pilot quan ha tractat de dinamitar un projecte plurilingüe avalat per experts i que beneficiava a centenars d’escoles”.

Visita sense autorització

Finalment, des de Compromís han lamentat que “Bonig se salte les normes bàsiques de protocol i utilitze els centres educatius per fer partidisme sense complir els requeriments necessaris”.

En aquest sentit, Àlvaro subratlla que “per  realitzar un acte polític o una visita en una escola s’ha de comunicar prèviament a la Direcció territorial d’Educació, que de ben segur no haguera posat impediments”.

Segons Àlvaro, “la imprudència de Bonig confirma l’ús partidista i patrimonial que ha vingut fent el PP de les institucions públiques durant l’època en la qual va governar”.