Bota al contingut principal

Compromís considera un escàndol les xifres de benefici de l’empresa que gestiona l’autopista AP-7 conegudes esta setmana. Així ho ha manifestat la portaveu adjunta del grup Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, qui ha dit que “mentre a Madrid ens neguen el finançament, AUMAR continua fent negoci a costa dels valencians i valencianes fins a augmentar la xifra de benefici a 114 milions d’euros, una xifra molt superior per exemple als 80 milions que envien des del Govern Espanyol per a dependència, front als 540 que fica la Generalitat Valenciana.

Segons Àlvaro, dels beneficis d’AUMAR “els valencians i valencianes no n’hem vist ni un euro. Tot el contrari, hem hagut de pagar”. La xifra de beneficis de l’empresa és més sorprenent si es recorda que Aumar va mantindre una lluita judicial amb el Govern degut a les suposades pèrdues que la construcció de la CV-10 –encara pendent- li podia provocar. L’empresa, que al principi reclamava 187 milions d’euros, va ampliar aquesta pretesa compensació fins als 444 euros.

La diputada de Compromís ha detallat que, front els interessos d’empreses particulars que només volen fer caixa, “des de Compromís no anem a deixar de defensar els interessos dels valencians i valencianes, per la qual cosa la no renovació amb AUMAR és una de les prioritats de Compromís, per dignitat i per justícia”.